• Inici
  • Societat
  • L'arbre del Plàtano aspirant a ser l'Abre de l'Any a Espanya 2023

L'arbre del Plàtano aspirant a ser l'Abre de l'Any a Espanya 2023

| Eduard Garcia Molina | Societat
L'arbre del Plàtano aspirant a ser l'Abre de l'Any a Espanya 2023

L'arbre del Plàtano de Biar | Font: Geocaching

Recentment i segons es va explicar en l'últim ple municipal, l'arbre del Plàtano de Biar és finalista -juntament amb huit més- a nivell estatal per ser l'Arbre o el Bosc de l'Any d'Espanya, de fet és l'únic arbre valencià aspirant del concurs creat per l'ONG Boscos sense fronteres.

També val a dir que l'arbre guanyador serà el candidat de l'Estat espanyol a nivell europeu per fer-se amb el concurs al millor arbre o bosc de l'any d'Europa. És per això que des de l'Ajuntament de Biar s'ha posat en marxa una campanya per tal de ser el guanyador de l'Arbre de l'Any 2023, ja que les votacions comencen el 10 de novembre.

És per això que des del consistori s'ha demanat inundar les xarxes socials de l'arbre del Plàtano, amb fotografies de tot tipus, proposant fer-se selfies nomenant a l'Ajuntament en les xarxes (@biarbellezainterior en Facebook i Instagram, i @biarsensacion en Twitter). Així mateix s'ha convidat a utilitzar hastags com ara #biar, #platanoarbredelany2023 o #arbredelplatano.

Un concurs amb 15 anys d'antiguitat

El concurs de l'Arbre i Bosc de l'Any a Espanya es va crear l'any 2007, per l'ONG BOSCOS SENSE FRONTERES, sent el primer a Europa i en el món amb aquesta iniciativa. Com a continuació d'aquesta iniciativa, en 2011 es va crear el premi a nivell europeu Tree of the Year organitzat la Fundació Aliança (Nadace Partnerství) que engloba totes les iniciatives nacionals que s'han anat creant en els diferents països.

L'objectiu del concurs ARBRE I BOSC DE L'ANY A ESPANYA és destacar els interessants arbres i boscos singulars del territori com un important patrimoni natural i cultural que hauríem d'apreciar i protegir. En aquest concurs, a diferència d'altres concursos, no és important la bellesa, la grandària o l'edat dels arbres o els boscos sinó la història i la relació amb les persones i el territori. Busquem arbres i boscos que s'han convertit en una part integrant de la comunitat en el seu sentit més ampli.

L'article té 206 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).