• Inici
  • Societat
  • La pólvora i la música s'apropien dels carrers de Biar

La pólvora i la música s'apropien dels carrers de Biar

| Ajuntament de Biar | Societat
La pólvora i la música s'apropien dels carrers de Biar

Font: Ajuntament de Biar

Les ganes de festes i l'emoció es van deixar entreveure en complir amb els rituals d'un dia de Sant Vicent que anuncia l'arribada dels Moros i Cristians

NP 25/04/2022. La pólvora es va apropiar dels carrers, després de dos anys de pandèmia. Amb moltes ganes de festa, a Biar s'ha viscut un cap de setmana carregat d'actes festers que són l'avantsala dels Moros i Cristians, que se celebren del 10 al 13 de maig.

A les 11.00 del matí, com mana la tradició, el capità de la comparsa de Blanquets va fer el primer tret. Des d'aqueix moment i durant dues hores, l'olor i el so de material explosiu va anunciar la proximitat dels festejos patronals. Tan sols resten quinze dies perquè les festes en la seua màxima expressió inunden el municipi.

Una vegada els tiradors de les set comparses -Blanquets, Blavets, Estudiants, Maseros, Moros Vells, Moros Tariks i Moros Nous- van finalitzar el recorregut, va arribar el moment de la música i les banderes.

096

L'emoció era palpable quan cadascuna de les capitans va col·locar sobre el seu muscle la bandera. Dos anys després, la festa ha tornat i en la població són cada vegada més conscients que enguany no es queden sense festes. És tradició que en la festivitat de Sant Vicent, la festa siga la protagonista, però en 2022 s'ha celebrat amb un ambient especial. Un còctel d'emocions en el qual es mesclen il·lusió, alegria, nostàlgia i fins i tot tristesa s'han viscut aquests dies. I això és així perquè la pandèmia es va col·locar en cada acte d'aquest cap de setmana. En el pregó, el concert i la salutació es va recordar als qui han patit els estralls del coronavirus de la manera més greu fins a perdre la vida.

Ara, Biar se submergeix en els preparatius dels Moros i Cristians. Tot ha d'estar preparat per a unes anhelades festes que, els dos anys anteriors, es van trobar molt a faltar. En aquest sentit, el regidor de Festes, José Soler, ha destacat que “des del dia que els presidents de comparsa i el de la confraria de la Mare de Déu de Gràcia i l'ajuntament aprovem que en 2022, les festes se celebrarien, hem treballat colze a colze per a posar tota la maquinària en marxa. Estem a un pas que arriben els dies grans i el moment d'ultimar-lo tot perquè siguen les millors festes”.

L'article té 285 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).