La Diputació redactarà el projecte del Centre de Dia de la Mancomunitat de l'Alt Vinalopó

| Eduard Garcia Molina | Societat
La Diputació redactarà el projecte del Centre de Dia de la Mancomunitat de l'Alt Vinalopó

La diputada de Benestar Social s'ha entrevistat amb els alcaldes de Biar, Beneixama, la Canyada i Camp de Mirra per a conéixer la ubicació i les necessitats dels municipis

NP. 17/02/2022. La Diputació d'Alacant redactarà el projecte de construcció d'un Centre de Dia de la Mancomunitat de Serveis Socials de l'Alt Vinalopó. Així ho ha ratificat la diputada de Benestar Social, Mª Carmen Jover.

La popular ha visitat Biar per a abordar amb els alcaldes de Biar, Beneixama, la Canyada i Camp de Mirra el futur Centre de Dia per a majors de la Mancomunitat de l'Alt Vinalopó i conéixer les necessitats dels municipis en aquesta matèria. Així mateix, ha visitat les instal·lacions de l'antic col·legi infantil de la Plaça del Convent que, en un futur, albergarà les instal·lacions. Aquest és un dels primers objectius de la comissió creada per a aconseguir finançament i posar en marxa en el menor temps possible aquesta infraestructura que donarà servei a Biar, Beneixama, la Canyada, Camp de Mirra i Salines.

En aquest sentit, l'alcalde de la Canyada, Juan Molina, ha assenyalat que “això és un primer pas per a aconseguir la construcció del Centre de Dia, que en cap moment significarà perdre serveis que ja es donen a la població de major edat dels nostres municipis”. Així mateix, l'alcalde de Camp de Mirra, Juan José Espadas, ha subratllat que “el Centre de Dia significa donar més servei del que, actualment, oferim a les famílies i majors d'aquestes poblacions”.

La redacció del projecte és un avanç i ara, les mirades es giren al Consell per a demandar finançament i poder readaptar el col·legi d'infantil en un Centre de Dia. L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha insistit que “aquesta és la ubicació que va aprovar el Ple en la legislatura passada i volem que, en el menor temps possible, siga una realitat”.

El Centre de Dia de Biar oferirà  una atenció integral a les persones majors en situació de dependència per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària i que requereixen atenció de caràcter assistencial, rehabilitador i biopsicosocial, amb la finalitat de millorar o mantindre el seu nivell d'autonomia personal. Així mateix proporciona als familiars o persones cuidadores el suport i l'orientació necessària, per a facilitar la seua atenció, afavorint la permanència de les persones majors en el seu ambient familiar i social. Referent a això, la diputada de Benestar Social ha insistit que “per a la Diputació Provincial tindre cura dels majors és una de les nostres prioritats”.

L'article té 772 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).