A 70 Km/h per la carretera a Villena

| Eduard Garcia Molina | Societat
A 70 Km/h per la carretera a Villena

A vegades hi ha canvis en el mobiliari urbà o fins i tot en la senyalització que per la costum de veure-les sempre igual en la nostra vida quotidiana deixem de prestar-ne atenció.

Un dels exemples és la senyalització en una carretera d'ús habitual per als biaruts i biarudes, ja que d'un temps a esta part és possibles que veïns i veïnes de Biar hagen advertit la presència d'alguna patrulla de la Guàrdia Civil en la carretera que uneix Biar amb Villena, si han tingut sort no els hauran donat l'alto per excés de velocitat. I no és que necessàriament siguen persones imprudents que excedeixen els límits de velocitat, sinó que molt possiblement no hauran advertit la senyalització per als caps de setmana i festius.

I és que els caps de setmana i festius la velocitat màxima permesa és de 70 Km/h i no de 90 Km/h com estem acostumats en les vies convencionals que no tenen almenys un metre i mig de vorera d'emergència als costats. Com sabem és una carretera transitada per ciclistes de forma habitual, aprofitant el descans laboral dels cap de setmana i festius, així com té la consideració de ruta ciclista fins a la veïna localitat de Villena. Si bé és cert que l'horari que afecta la prohibició de superar el límit de 70 Km/h és de 9 a 14 h. La senyalització també recorda que quan avancem algun ciclista cal aminorar la marxa i passar-lo a no menys de metre i mig de distància.

És per això que cal tindre en compte la senyalització passats uns metres de l'antic quarter de la Guàrdia Civil a Biar, actualment dependències de Protecció Civil. Ja que si posem per cas que pensem que la limitació és a 90 Km/h i nosaltres circulem a 101 Km/h la multa per excés de velocitat ascendiria a 300 € -150 € si la paguem dins del termini amb reducció- i la substracció de 2 punts del carnet, per posar un exemple.

L'article té 444 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).