• Inici
  • Societat
  • La desocupació baixa en nou persones durant el mes de desembre a Biar

La desocupació baixa en nou persones durant el mes de desembre a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
La desocupació baixa en nou persones durant el mes de desembre a Biar

Font: Pixabay

El passat mes de desembre ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 224 veïns i veïnes- amb una baixada de 3'86 punts, un total de dotze persones han deixat les llistes de l'atur, mentre que tres han perdut el seu lloc de treball, per tant el balanç se situa en nou persones menys en l'atur a la localitat.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 147 treballadores respecte a 77 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 148 persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 61 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 15 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 121 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 68 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

009 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en un 2'27 %, un total de 33 persones del municipi van causar baixa en la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals. Tot i això tres van causa alta (dues en règim d'autònoms i una en agrari).

010

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 197 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).