Biar arranca el Nadal amb la Fira

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar arranca el Nadal amb la Fira

L'Ajuntament organitza la mostra de nadalenca amb l'objectiu de dinamitzar al comerç i l'hostaleria

NP. 2/12/2021. Biar se submergeix en el Nadal amb la fira que celebra aquest cap de setmana. La Fira de Nadal s'inaugurarà el 4 de desembre i, al llarg de tot el cap de setmana, omplirà d'activitat la vila. En 15 punts de venda diferents els comerciants locals oferiran productes autòctons i tota una gamma d'articles des de fruites i verdures fins a vehicles. A la convocatòria de l'Ajuntament de Biar també s'han sumat quatre associacions: Creu Roja, AMIF, APADIS i Ronroneos Azules.

La Fira de Nadal ha organitzat un ampli programa de rutes guiades i activitats, entre les quals destaquen la visita guiada a l'obrador de torró artesanal d'Heretat de Soler i la ruta turístic-poètica, que s'iniciarà en la Plaça del Convent i recorrerà llocs emblemàtics del municipi. L'accés a les dues activitats precisarà de reserva prèvia. A més Creu Roja ha preparat un taller de pintacares i manualitats nadalenques i un taller de primers auxilis (diumenge al matí). Els destinats per als xiquets s'impartiran a la Casa de Cultura, el dissabte al matí i vesprada i en el matí del diumenge.

La mostra nadalenca arranca aquest dissabte 4 de desembre amb l'obertura de la fira a les 10 del matí, una hora i mitja més tard, tindrà lloc la inauguració amb les cercaviles de la Colla de Dolçaines i Tabals "Bassa La Vila”. L'acte institucional estarà a càrrec de l'alcaldessa, Magdalena Martínez i serà a les 12.00 hores. A la vesprada, s'iniciarà l'activitat a les 16.00 hores i finalitzarà amb un concert de la Societat Unió Musical de Biar.

El diumenge començarà a les 10 hores i a la vesprada, es mantindrà des de les 16.00 hores fins al seu tancament a les 20.00 hores.

A més al llarg de la fira es podrà recórrer el castell el dissabte i diumenge en horari de matí i l'església de l'Assumpció en horari ininterromput de 9.00 a 20.00 hores el dissabte i de 9.00 a 13.00 hores el diumenge. El Museu Etnològic compta amb horari de matí i vesprada els dos dies mentre que el santuari romandrà obert des de les 9.00 hores fins a les 18.00 hores tot el cap de setmana. I també es podrà visitar el pesebre a partir del dia 5 de desembre.

El regidor de Turisme, Roberto Díez, ha indicat que “Biar reprén la Fira de Nadal amb la qual donem per inaugurats aquests festejos i és una manera de dinamitzar l'activitat comercial i promocionar productes autòctons com el torró i impulsar el turisme d'interior en les dates més fredes”. Díez ha insistit que “és una manera d'inaugurar aquestes dates tan entranyables i hem decorat i il·luminat Biar per a crear un ambient alegre i acollidor”.

L'article té 159 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).