Sanitat licita les obres de millora de l'eficiència energètica de la climatització del Centre de Salut de Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
Sanitat licita les obres de millora de l'eficiència energètica de la climatització del Centre de Salut de Biar

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la licitació de l‘"obra d'execució per a l'adequació de la instal·lació de climatització per a l'eficiència energètica en el Centre de Salut de Biar”.

L'actuació consisteix en una instal·lació de climatització refrigeradora-bomba de calor mitjançant circuit d'aigua per a la transferència d'energia tèrmica; es persegueix reduir el consum d'energia en l'edifici per a la instal·lació de climatització sense disminució del confort dels usuaris de l'edifici, segons s'ha publicat per part d'Ágora Habla.

L'import de les obres previstes és de 542.823,01 euros. El termini d'execució és de 4 mesos, i el seu inici està previst en aquest any.

L'obra que millorarà substancialment l'eficiència energètica de la instal·lació de climatització del Centre de Salut de Biar, està d'acord amb el Pla d'estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l'autoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments del sector públic de la Generalitat. Al mateix temps, els usuaris del centre sanitari veuran millorat el seu confort tèrmic.

L'obra podrà ser cofinançada amb fons europeus FEDER, en el marc del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020 i se sotmetrà al Tractat de la Unió Europea.

Detall de l'actuació

Es requereixen els treballs propis per a dur a terme la remodelació i millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions de climatització, consistent en les següents actuacions:

- Instal·lació d'una refrigeradora-bomba de calor mitjançant circuit d'aigua per a la transferència d'energia tèrmica, repartit per les diferents zones a climatizar a través de les unitats interiors independents de tipus ventiloconvector de cassetes en cada zona

- Instal·lació d'unitat de tractament d'aire (UTA) dotada convariadores de freqüència que actua sobre els motors del ventilador d'impulsió i retorn, després de rebre un senyal del sistema de control. Així mateix, la UTA disposarà de comportes per a refredament gratuït motoritzades i controlades des del sistema central de gestió

- Instal·lació de la rede de conductes. Per a la rede preses d'aire exterior (TAE) els locals disposaran de reixetes en aquells espais on existisca equips de climatització tipus cassete

- L'execució del circuit hidràulic compost per canonades, aïllament i soportación, valvulería i accessoris, bombes de distribució, etc.

- L'execució d'un sistema de gestió tècnica que permeta monitorar i conéixer els consums del centre de salut, així com realitzar programacions d'horaris, consignes i arrancades/aturs de les instal·lacions, de manera que s'optimitze el seu funcionament i el consum d'energia.

L'article té 260 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).