L'oficina de Correus de Biar passa a dependre de Villena

| Eduard Garcia Molina | Societat
L'oficina de Correus de Biar passa a dependre de Villena

A partir del pròxim divendres 1 d'octubre l'Oficina de Correus de Biar passarà a dependre de la veïna localitat de Villena, val a dir que serà el mateix cas que la població de La Canyada, on l'oficina de Correus també depén de Villena, mentre que les poblacions de Beneixama i el Camp de Mirra depenen de la de Banyeres de Mariola.

Este fet portarà un presumible empitjorament del servei a l'oficina de Correus local, ja que els treballadors passaran a dependre de Villena, localitat on començaran la seua jornada de treball, i dependrà de les instruccions que se'ls done allà perquè es desplacen a Biar, on hauran de continuar la seua jornada laboral repartint la correspondència. Així, a l'oficina de Correus de Biar sols hi haurà un treballador que atendrà el públic biarut, tot i això l'oficina mantindrà l'horari actual, tot i que el temps en què es repartisca el correu a Biar dependrà de Villena.

Un altre intent

Sembla que no és la primera ocasió que es planteja esta qüestió, ja que fa uns anys, durant la passada legislatura amb el tripartit format per PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida en l'Ajuntament, esta qüestió ja seria rebutjada per l'alcalde Julio Sanjuán, tot i això esta vegada sembla que sí que podria portar-se a terme i l'oficina de Correus de Biar acabarà depenent de Villena.

Si bé és cert que quidra l'atenció que a un municipi com és Biar de 3.600 habitants hi hagen prop de 150 apartats de correus, entre particulars i empreses, i que a Villena a penes si arribarien als 300, quan la població villenera multiplica quasi per deu la de Biar. Mostra de la implantació empresarial i en especial industrial de Biar.

Possible reducció de l'horari d'atenció

A este fet cal afegir l'empitjorament de les condicions laborals dels carters, que fins ara haurien depés sols de l'oficina de Biar, i ara haurien de desplaçar-se des del seu municipi de residència a Villena per començar la seua jornada laboral, per a que segons se'ls indique es desplacen a Biar, després hagen de finalitzar la seua jornada de treball a Villena per a posteriorment tornar al seu lloc de residència. A més a més, s'obriria la porta a en un futur poder reduir l'horari d'atenció al públic a l'oficina de Correus de Biar, com és el cas de la veïna localitat de La Canyada, on l'oficina sols està oberta una hora al dia. En tot cas, un empitjorament en els Serveis Públics per a Biar i els municipis menuts.

"Pedania de Villena"

Des d'esta vesprada val a dir que està rodant a través de les app de comunicació instantània en els dispositius mòbils, uns missatges que indicarien amb preocupació que "es tanca l'oficina de Correus de Biar", mostrant la disconformitat i afegint comentaris com ara que "Biar està convertint-se en una pedania de Villena". Si bé és cert que no es tanca l'oficina de Correus, però com s'ha indicat sí que s'experimentarà un empitjorament, previsiblement, en el servei que venia oferint fins ara als veïns i veïnes de Biar.

L'article té 1138 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).