Biar suma una nova actualització sense nous casos de Covid 19

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar suma una nova actualització sense nous casos de Covid 19

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar no ha notificat nous casos de Covid-19 a data 22 de juny per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Des del 2 de juny que Biar va tornar a ser municipi "free Covid" no s'ha sumat cap nou contagi, per tant ja són més de 15 dies sense notificacions de positius. Cal recordar que el total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia de la Covid 19 a Biar es manté per tant en 315, a hores d'ara Biar no manté cap cas actiu de persones que han estat diagnosticades per prova PCR en els últims 14 dies.

122 

Situació a les localitats veïnes

Pel que fa a les localitats del nostre entorn com ara Banyeres de Mariola, Beneixama, El Camp de Mirra o la Canyada situarien la seua incidència en 0. Mentre que Villena continua amb dos casos diagnosticats en els últims 14 dies i una incidència moderada.

Publicació de les dades

Des del mes de maig de l'any passat es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 22 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).