Biar no notifica nous casos de Covid-19 a data de 12 de maig

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar no notifica nous casos de Covid-19 a data de 12 de maig

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar no ha notificat nou casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data 12 de maig per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

El total de casos des de que es conten de persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar es manté per tant a 314 persones, a hores d'ara Biar manté dos casos actius de persones que han estat diagnosticades per prova PCR en els últims 14 dies.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies se situaria en 54 casos per cada 100.000 habitants, cal continuar per tant amb les mesures preventives i no baixar la guàrdia.

089

Situació a les localitats veïnes

Pel que fa a les localitats del nostre entorn Beneixama, El Camp de Mirra, Banyeres de Mariola o la Canyada situarien la seua incidència en 0. Mentre que Villena tindria onze casos diagnosticats en els últims 14 dies i una incidència moderada de 32 casos per cada 100.000 habitants. 

Publicació de les dades

Des del mes de maig de l'any passat es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 3 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).