• Inici
  • Societat
  • La Mare de Déu de Gràcia baixa al poble tot i la situació sanitària

La Mare de Déu de Gràcia baixa al poble tot i la situació sanitària

| Eduard Garcia Molina | Societat
La Mare de Déu de Gràcia baixa al poble tot i la situació sanitària

Ahir, Primer de maig a les sis del matí, per tal d’evitar les restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat Valenciana per fer front a la Covid-19, membres de la Junta de la Mare de Déu i alguns regidors de la Corporació municipal van baixar la imatge de la patrona des del Santuari fins la Parròquia de l’Assumpció.

Controvèrsia per la situació sanitària

L’acte ha suscitat alguna polèmica entre el veïnat, ja que opinen que la baixada de la Mare de Déu és un acte fester més i que, per tant, ha gaudit d’una consideració diferent a la resta d’actes que no se celebraran per les restriccions de la Covid-19. A més, al·leguen que tot i que els participants en l’acte anaven proveïts de mascaretes, hi havia més de 6 persones, i que per tant, se superava el nombre de persones que poden ajuntar-se en un espai públic. Com a anècdota, han recuperat la vella dita biaruda: “Qui s’arrima a la Mare de Déu, menja i beu”.

071

073

En clau d'humor

Els Ganduls de l'Alcoià tampoc no han deixat passar l'oportunitat i han il·lustrat de forma satírica l’afer. Amb un muntatge fotogràfic de la patrona i els colors característics dels Ganduls, han llançat una pregunta a través de les seues xarxes socials sobre la visita de la patrona al poble. La pregunta anima la població a mullar-se sobre els motius de la baixada de la Mare de Déu de Gràcia: “Ve a veure la SuperLliga del Trellat?" -una crítica dels Ganduls a la Super Lliga europea proposada pels clubs més poderosos- o bé "Participarà a la manifestació del 1r de Maig, dia de la classe treballadora?".

072

L'article té 32 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).