• Inici
  • Societat
  • La incidència del COVID-19 a Biar se situa pràcticament en 100 casos en els últims 14 dies

La incidència del COVID-19 a Biar se situa pràcticament en 100 casos en els últims 14 dies

| Eduard Garcia Molina | Societat
La incidència del COVID-19 a Biar se situa pràcticament en 100 casos en els últims 14 dies

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 97 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 20 de gener per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres. La dada és la més alta des de que es recullen per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 195 persones, lamentant d'altra banda la pèrdua de tres vides a causa de la pandèmia des del seu inici, dada que s'ha hagut d'actualitzar amb la pèrdua d'una nova vida en aquesta actualització.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies continua disparada amb 2.642 casos per cada 100.000 habitants, amb diferència la més alta des de l'inici de la crisi sanitària. Val a dir que des de l'actualització de dimarts, els casos han pujat en 25 persones diagnosticades, mentre que la incidència acumulada ha pujat en 681 casos per cada 100.000 habitants.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 2.642 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 97 casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).