• Inici
  • Societat
  • La incidència del COVID-19 a Biar prop dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants

La incidència del COVID-19 a Biar prop dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants

| Eduard Garcia Molina | Societat
La incidència del COVID-19 a Biar prop dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 72 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 17 de gener per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres. La dada és la més alta des de que es recullen per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i pressumiblement són els efectes de les reunions socials de les passades festes de Nadal, any nou i Reis.

Val a dir que en l'última actualització de les dades segons s'informava des de Biar Digital eren un total de cinquanta-quatre persones diagnosticades per prova PCR a data 13 de gener en els últims 14 dies, una pujada per tant de 18 persones més des de l'actualització de divendres passat.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 156 persones, lamentant d'altra banda la pèrdua de dues vides a causa de la pandèmia des del seu inici.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies es dispara també a 1.961 casos per cada 100.000 habitants, amb diferència la més alta des de l'inici de la crisi sanitària.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 1961,32 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 72 casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

 009

L'article té 29 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).