• Inici
  • Societat
  • Biar registra cinc casos més i la pèrdua d'una vida a causa del Covid-19

Biar registra cinc casos més i la pèrdua d'una vida a causa del Covid-19

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar registra cinc casos més i la pèrdua d'una vida a causa del Covid-19

Després del degoteig i actualitzacions de la web on figuren les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 14 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 2 de desembre per la prova PCR en els últims 14 dies, cinc persones més que s'han sumat diagnosticades de la malaltia en els últims dies.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 58 persones. Lamentant d'altra banda en les últimes setmanes la pèrdua d'una nova vida a causa de la pandèmia, fet que faria ascendir a dues les persones que ens han deixat des de l'inici de la recollida de dades per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Cal recordar que davant l'augment de casos a Biar per part de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Biar s'han pres mesures en els seus àmbits de competències. Com ara el fet de tancar durant tres setmanes les instal·lacions i edificis públics per part de l'administració local, un tancament que va acabar el passat dilluns 30 de novembre.

Tot i això, aquesta decisió va fer que es preguntara des de l'oposició a l'Equip de Govern, ja que la incidència acumulada que té actualment Biar està prop dels 400 casos per cada 100.000 habitants i quan es va decretar el tancament era molt menor, concretament la pregunta va vindre de part de la portaveu del Grup Municipal Socialista, Asun Gregori, en l'últim plenari municipal. Val a dir que es justificava per part del consistori local l'ampliació a set dies més de tancament d'edificis i instal·lacions municipals i la no realització d'activitats amb una incidència de 272 casos per cada 100.000 habitants, mentre que actualment se situa en 381 casos per cada 100.000 habitants.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 381 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 14 casos comtabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

 099

L'article té 16 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).