• Inici
  • Societat
  • Quinze dies de tancament per a instal·lacions, activitats i edificis municipals

Quinze dies de tancament per a instal·lacions, activitats i edificis municipals

| Eduard Garcia Molina | Societat
Quinze dies de tancament per a instal·lacions, activitats i edificis municipals

Ahir divendres sis de novembre des de l'Ajuntament de Biar es va decretar el tancament de les activitats, edificis i instal·lacions municipals per un termini de 15 dies, començant des de hui dissabte 7 de novembre al diumenge 22 de novembre per la incidència de la pandèmia del COVID-19 durant els últims dies al municipi.

És per això que es tanquen parcs infantils, Casa de Cultura, excepte Agència de Lectura “Ricardo Martínez” per a préstec i devolució de llibres, Centre Social “José Hernández Parra”, excepte Serveis Socials amb cita prèvia, Poliesportiu Municipal, Museu i Castell.

Mentre que l’atenció al públic en oficines de l’Ajuntament serà preferiblement amb cita prèvia.

Recomanacions per part de l'Ajuntament

Així mateix s'ha recomanat el tancament d’associacions, clubs i locals juvenils. Recordant la obligatorietat de l'ús de mascareta, la distància interpersonal i complir amb els períodes de quarentena i confinament en cas de ser positiu o tindre contacte directe amb una persona que ho haja sigut. Evitar celebracions de qualsevol tipus o esdeveniments que suposen la concentració de persones també està entre estes recomanacions.

Com també s'aconsella l’aïllament voluntari davant l’aparició de qualsevol símptoma per al seu posterior diagnòstic.

Mesures adicionals per part de la Generalitat Valenciana

A les mesures d'àmbit municipal s'afegeixen les de l'executiu autonòmic, com ara el no poder eixir de casa des de les 12 de la nit a les sis del matí.

Pel que fa al comerç

Aforament màxim 50% establiment

Distància de seguretat 1,5 m.

Només 1 client si no es pot mantindre distància interpersonal a l'interior de l'establiment

En hostaleria

Se suspén activitat en discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes (també karaokes i actuacions de cant en establiments restauració i hostaleria)

Aforament a l'interior 1/3

Aforament terrasses 50%

No es permet serveis self-service o bufet

No es permeten els botellons o consum de begudes fora dels establiments

En hotels i allotjaments turístics

Aforament en les zones comunes 1/3

Les persones pertanyents a diferents grups de convivència no podran pernoctar ni utilitzar simultàniament els serveis col·lectius.

En acadèmies, autoescoles i centres d'ensenyament no reglats

Es recomana l'ensenyament telemàtic.

Presencial, el 50% de l'aforament

Pràctiques d'autoescola, la limitació és a dues persones per fila de seients i amb màscares

Consum de tabac

Prohibit fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, si no es compleixen els dos metres.

S'aplica també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

L'article té 20 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).