• Inici
  • Societat
  • Diagnosticats sis nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

Diagnosticats sis nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

| Eduard Garcia Molina | Societat
Diagnosticats sis nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat s'han de sumar sis nous casos de persones diagnosticades de Covid-19 a Biar, diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies. Val a dir que en la web de Conselleria figurarien així 7 casos, contant que encara no han passat 14 dies des de l'últim cas diagnosticat.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 24 persones, lamentant també que una persona fa mesos va morir a conseqüència de la malaltia.

Recomanacions des de l'administració

Davant de l'increment de casos al municipi, des de l'Ajuntament s'ha reclamat a la ciutadania que s'extremen les mesures de seguretat i higiene, recordant l'ús obligatori de la mascareta i el compliment del toc de queda declarat per la Generalitat de 12 de la nit a 6 del matí.

Així mateix s'ha recordat que no es poden reunir més de sis persones que no convisquen en un mateix domicili. Com també es recomana ajornar reunions familiars i d'amics, i mantindre els "grups bombolla" durant el cap de setmana i interactuar el més possible amb altres grups i persones.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada des de l'inici de la pandèmia a Biar seria de 190 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 7 casos comtabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat.

086 

L'article té 28 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).