• Inici
  • Societat
  • Diagnosticats dos nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

Diagnosticats dos nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

| Eduard Garcia Molina | Societat
Diagnosticats dos nous casos de Covid-19 a Biar durant els últims 14 dies

Dijous d'esta setmana es publicava per part de Biar Digital que s'havia diagnosticat un nou cas de coronavirus al nostre municipi durant els últims 14 dies. Malauradament s'han de sumar dos més en este temps i la xifra pujaria fins a tres casos diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies sumant estos dos últims casos, segons figura en la web de la Conselleria de Sanitat.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 17 persones, lamentant també que una persona fa mesos va morir a conseqüència de la malaltia.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada des de l'inici de la pandèmia a Biar seria de 463 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 17 casos comtabilitzats fins ara als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 1000.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat.

080 

L'article té 46 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).