• Inici
  • Societat
  • Propostes per passar un any sense Festes de Maig

Propostes per passar un any sense Festes de Maig

| Eduard Garcia Molina | Societat
Propostes per passar un any sense Festes de Maig

La no celebració de les Festes de Maig enguany fa que alguns veïns i veïnes aguditzen l'ingeni per tal de poder passar com millor es puga estos dies.

Com ara la proposta d'un dels nostres subscriptors, qui proposa que la gent quan isca al carrer a fer les coses imprescindibles que es poden realitzar com ara anar a la compra o a la farmàcia, a banda de passejar una hora al dia, es posen el bonet de les seues respectives comparses.

També una lectora proposa que hui a les deu de la nit omplir els balcons de globus i simular els focs d'artifici amb ells, sols cal xiular i esclatar els globus.

A estes iniciatives es va sumar la de la membre de l'Equip de Biar Digital, Eva María Román, amb un original vídeo per a Sant Vicent on des de casa, es substituia la festa, i les portes de les cases tancant-les amb força simulaven els trons.

Ciris per la no baixada de la Mare de Déu

Com també és sabut la Confraria de la Mare de Déu de Gràcia ha convocat els veïns de Biar que hui dia 10 de Maig a les 10 de la nit s'encenguen ciris als seus balcons i terrasses per recordar les fogueres que cada any i il·luminen el camí de la patrona de Biar des del santuari a l'església parroquial. Este serà un dels moments més emotius que els veïns de Biar encara que en 2020 en lloc d'omplir places i carrers al pas de la seua patrona, s'acordaran d'ella cadascú a sa casa.

Amb el mateix ànim de mantenir la flama encesa d'unes festes centenàries, en les últimes setmanes l'Ajuntament de Biar ha convocat un concurs de pintura festera per als més xicotets. Activitat a la qual s'han sumat les diferents comparses. Així mateix, les xarxes socials s'han omplit de brindis dels capitans de 2020 que han de postergar el seu càrrec per a les festes de 2021.

Així mateix, des del Moviment de Pintura Biarense s'ha editat un vídeo amb treballs pictòrics que tenen com a motiu els Moros i Cristians. Tots s'han sumat per rememorar uns dies que este any seran diferents.

L'article té 34 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).