• Inici
  • Societat
  • Ajornades a 2021 les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

Ajornades a 2021 les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

| Eduard Garcia Molina | Societat
Ajornades a 2021 les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

En un concís comunicat oficial que acaba de fer públic l'Ajuntament de Biar s'ha decidit ajornar les Festes de Moros i Cristians que havien de tindre lloc a Biar com tots els anys del 10 al 13 de Maig per celebrar-les l'any que ve.

Segons el consistori la decisió s'ha pres "després d'una videoconferència amb el consens de les comparses i de la Junta de la Mare de Déu de Gràcia i per responsabilitat i seguretat". Així mateix segons el consistori local també es prorroguen les capitanies de 2020 per a 2021. Segons el comunicat des de les comparses, l'ajuntament i la Junta assenyalen que ha sigut una decisió "dura, trista i complicada però necessària davant la stuació de pandèmia provocada pel coronavirus".

El comunicat arriba un mes després del primer que es va realitzar que ajornava sense data les Festes, a l'espera de vore què passaria amb l'evolució de la pandèmia, per fer el pas a cancel·lar-les ja de cara a l'any que ve. Si bé és cert que en este últim comunicat no s'ha fet menció de què passarà amb el Llibre de Festes que cada any s'elabora, ni tampoc sobre si s'ha consensuat amb tota la Corporació Municipal esta decisió.

Un 30% dels nostres lectors i lectores a favor d'ajornar a 2021

Val a dir que també fa un parell de setmanes des de Biar Digital es publicava el resultat de l'enquesta on preguntàvem si el veïnat era partidari de prorrogar les Festes a setembre, al pont d'octubre o a l'any que ve, on vora una tercera part dels lectors i lectores que van participar optaven per esta opció, la d'ajornar les Festes als dies habituals però en 2021. 

Biar no és un cas aïllat

Cal dir que l'edil de Festes, Pepe Soler, també es va referir en declaracions per a Biar Digital fa unes setmanes que en altres municipis del nostre entorn com ara Banyeres de Mariola, Onil, Petrer o Salines ja s'havia pres la decisió d'ajornar les festes a més avant, fins i tot alguna localitat com és el cas de Salines no realitzarà enguany les festes deixant-les per a 2021 en les mateixes dates.

L'article té 37 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).