• Inici
  • Societat
  • Voluntaris de Biar planten cara al coronavirus fabricant material sanitari

Voluntaris de Biar planten cara al coronavirus fabricant material sanitari

| Ajuntament de Biar | Societat
Voluntaris de Biar planten cara al coronavirus fabricant material sanitari

Els voluntaris cusen més de 500 màscares i bates per a evitar el contagi del coronavirus mentre dos makers confeccionen màscares.

El material sanitari s'entregarà al centre de salut, integrants dels cossos de seguretat, comerços i veïns de la localitat.

27

30/03/2020. Més de 20 veïns de Biar s'han posat a la faena per a confeccionar material sanitari, que ajude a disminuir els contagis del COVID19 i que s'entregarà a diferents col·lectius de la població. En temps adversos, la solidaritat s'obri pas i així, amb esta iniciativa, Biar mostra la seua faceta més solidària.

En plena crisi del coronavirus, una empresa de tèxtil local ha donat diversos metres de tela transpirable a fi de confeccionar màscares i bates protectores, que poden utilitzar els professionals del centre de salut de Biar. D'altra banda, des de l'Ajuntament de Biar s'ha coordinat una xarxa de voluntaris, que s'encarreguen de tallar, cosir bates i màscares de protecció, que tanta falta fan.

Així mateix, dos markers -integrants de la comunitat d'usuaris d'impressores 3D- utilitzen esta ferramenta per a crear màscares de protecció sanitària. Estes consten d'una visera que s'encaixa en el front i un làmina de PVC en el frontal. Els dos propietaris de les impressores van començar la seua labor en el moment que van conéixer la gran necessitat d'este producte i la dificultat a l'hora d'aconseguir-lo.

Més de 500 màscares s'han cosit ja i en els pròxims dies s'espera que esta xifra augmente considerablement. El material de protecció es repartirà, en primer lloc, entre els sanitaris del centre de salut de Biar i integrants dels cossos de seguretat. També, es distribuiran entre els treballadors dels comerços locals. A més, des de l'Ajuntament s'assignaran als veïns del municipi perquè extremen les mesures de prevenció quan hagen d'eixir de les seues llars per a fer la compra.

En este sentit, l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha indicat que “és un orgull per a Biar que diferents persones treballen de manera voluntària per al bé comú en un moment tan difícil com el que estem travessant”.

L'article té 27 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).