• Inici
  • Societat
  • Ajornades les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

Ajornades les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

| Eduard Garcia Molina | Societat
Ajornades les Festes de Maig a causa de la pandèmia del coronavirus

En un concís comunicat oficial que acaba de fer públic l'Ajuntament de Biar s'ha decidit ajornar les Festes de Moros i Cristians que havien de tindre lloc a Biar com tots els anys del 10 al 13 de Maig.

Segons el consistori la desició s'ha pres "per responsabilitat amb la població i per a salvaguardar la salut del veïnat", així mateix també s'indica que la decisió s'ha pres amb el suport dels presidents de les comparses i de la Junta de la Mare de Déu de Gràcia.

Precisament, ahir preguntat el regidor de Festes, Pepe Soler, sobre esta qüestió es va referir en els mateixos termes, afirmant que esta decisió s'hauria de prendre prompte i que en tot cas no depenia sols de l'Ajuntament o la Regidoria de Festes, sinó que seria una decisió consensuada amb els presidents i presidentes de les comparses i la Junta de la Mare de Déu. Si bé és cert que no s'ha dit de moment res sobre quines possibles dates es barallarien per celebrar-les una vegada superada la pandèmia del Covid-19 o malaltia del coronavirus que està deixant un lamentable goteig de persones que han perdut la vida, personal sanitari que ha contragut la malaltia, i tants contratemps socials, econòmics i d'altra índole arreu del món.

Biar no és un cas aïllat

Cal dir que l'edil de Festes també es va referir en declaracions per a Biar Digital que en altres municipis del nostre entorn com ara Banyeres de Mariola, Onil, Petrer o Salines ja s'havia pres la decisió d'ajornar les festes a més avant, fins i tot alguna localitat com és el cas de Salines no realitzarà enguany les festes deixant-les per a 2021 en les mateixes dates, tot i que de moment no es té informació que a Biar s'haja de fer així.

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).