Preguntes i respostes sobre Biar Digital en paper

| Eduard Garcia Molina | Societat
Preguntes i respostes sobre Biar Digital en paper

Per part de l'Equip que fem Biar Digital en paper trobem necessari realitzar algunes aclaracions pel que fa a la nostra publicació escrita que està a punt de traure el número 16 de la publicació. Pot ser alguna cosa així com un FAQS (frequently asked questions, preguntes més freqüents) o un "preguntes i respostes" sobre Biar Digital en paper.

És el mateix Biar Digital que Biar Digital en paper?

Com indica en l'editorial del número de febrer (nº14) Pablo Ortín, Biar Digital en paper amb un any de vida, és el germà menut de Biar Digital (que recentment ha complit sis anys en Internet), els continguts no són els mateixos ja que hi ha fins a cinc apartats que no apareixen en la versió web i que sols es troben en la nostra edició en paper, són:

- La fotografia/dibuix de portada

- L'editorial

- La vinyeta d'Eloy Alemañ

- La Columna de les associacions

- La Xarraeta de la Cavalleria

La resta de continguts són les notícies diàries que apareixen a la web, també es reserva un espai per a l'espai IES Digital, per al resum del plenari municipal, alguns titulars breus, els rotllets i fogasses i remolatxes, així com per incloure alguna entrevista realitzada on figura el titular i la fotografia. Els continguts es distribueixen en huit fulls en paper reciclat i imprés a Biar on trobareu la portada i contraportada en color una volta al mes amb una tirada de 150 exemplars.

Quan es publica Biar Digital en paper?

Al principi eixia a la llum cada últim dilluns de mes, tot i això ara es tanca l'edició amb la celebració del ple de l'Ajuntament de Biar per incloure el resum de la sessió entre les nostres pàgines i és per això que acostuma a eixir a la llum entre una setmana i deu dies després de cada plenari municipal.

Quin preu té Biar Digital en paper?

El preu de venda al públic de cada exemplar de Biar Digital en paper és 1 €, un preu simbòlic, també tenint en compte que en general la premsa té eixe preu diàriament sols que els continguts que puguem trobar sobre Biar en altres publicacions és inexistent o pràcticament inexistent. Cada mes anunciem a través de les xarxes socials on tenim presència i la web l'eixida al carrer d'un nou número, que podreu adquirir en la Papereria-Llibreria Vilar i la Papereria-Llibreria El Convent de Biar.

Com es financia Biar Digital en paper?

Principalment gràcies als espais publicitaris que oferim en la nostra edició escrita i la digital. També hi ha altres fonts d'ingressos com ara les subscripcions als continguts al paper i els continguts digitals, el suport de l'Ajuntament de Biar a través de la subscripció per a l'Agència Municipal de Lectura i el Centre Social, així com la venda dels exemplars pròpiament.

Com és natural els nostres anunciants així com els subscriptors i subscriptores tenen el seu exemplar reservat mensualment. D’ací es financia la impressió així com les despeses que es deriven de les declaracions trimestrals d’IVA de la facturació de la publicitat i la venda d’exemplars, també com és lògic de les quotes mensuals de la Seguretat Social, ja que tant Biar Digital com Biar Digital en paper són projectes que formen part de l’Àbac, serveis informàtics i formació, entre altres despeses.

Per què fem Biar Digital en paper?

Com s’indica en l’editorial del primer número que signa Pablo Ortín, pot ser “per apostar per una tornada a l’arrel del periodisme, a la tinta i el paper”. La nostra edició en paper és una forma també de reforçar el nostre projecte, arribar a un públic més ampli que no té costum d’utilitzar Internet o els dispositius mòbils, així com una forma de fer més atractiva la informació local i la inversió que les empreses col·laboradores, els subscriptors i subscriptores i les institucions fan en Biar Digital i Biar Digital en paper.

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).