• Inici
 • Societat
 • María Teresa Román, Premi a la Labor Humanitària del Col·legi d'Infermeria d'Alacant

María Teresa Román, Premi a la Labor Humanitària del Col·legi d'Infermeria d'Alacant

| Teresa Garcia Molina | Societat
María Teresa Román, Premi a la Labor Humanitària del Col·legi d'Infermeria d'Alacant

María Teresa Román, secretària de l'Associació de Dones de Biar, va rebre el divendres el Premi a la Labor Humanitària en el transcurs de l'acte commemoriatiu del Dia de l'Enfermeria de la Comunitat Valenciana organitzat pel Col·legi d'Infermeria d'Alacant. 

Una distinció motivada pel seu treball i implicació en diferents iniciatives de l'esmentada associació, tals com els coixins del cor dirigits a dones mastectomitzades i els coixins denominats "INV-ICTUS", dirigits a pacients que han sofrit un ictus o un accident vascular cerebral. Al mateix apartat fou també premiat l'infermer Salvador Mollá. 

El Dia de l'Infermeria de la Comunitat Valenciana es va desenvolupar baix del lema de "Nursing Now", el triple impacte de l'Infermeria, lema amb la elecció del qual s'ha volgut posar l'èmfasi en la importància de la campanya internacional Nursing Now. Una campanya promoguda per la OMS i el CIE i el resultat de la qual es tradueix en un triple impacte: millorar la salut, major igualtat de gènere i economies més fortes. La justificació del tema va còrrer a càrrec de José Antonio Ávila, president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, qui va fer una cridada als presents a que divulguen la campanya amb el convenciment què "som un dels principals eixos de la transformació del sistema". 

L'acte comptà amb la assistència de distintes autoritats, entre elles la consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública, Ana Barceló, i el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez Raya. La consellera va destacar la necessitat i el compromís per a explorar tot el potencial de les infermeres, al mateix temps què va afegir que la campanya de Nursing Now encarna una necessària reflexió sobre la necessitat i l'arribada del seu treball. Ana Barceló declarà haver escoltat atentament les reivindicacions plantejades i digué que l'Administració està treballant ja per a ajudar a que es complisquen els objectius de la campanya. 

Per la seua part, el president del Consell General va voler evidenciar el compromís de l'entitat en el desenvolupament de la campanya Nursing Now, la qual aporta un valor molt singular a aquest any que fa que vaguen a passar molts anys fins que puguen concòrrer tants elements positius per a la professió. "Estem en el camí que condueix a una utopia a la mà", va dir. 

La relació d'acte i premiats d'aquest any pel Col·legi d'Infermeria d'Alacant durant el Dia de l'Infermeria de la Comunitat Valenciana fou el següent:

 Justificacio del lema: José Antonio Ávila, president del CECOVA

 • XVII Premi CECOVA d'Investigació en Infermeria

   1er premi: Qualitat de la preparació per a la colonoscòpia: comparació entre mètodes, obra d'Ángela Garrido Bartolomé, Rosa Redón Belenguer, Pilar González García, Inmaculada Caballero Rico, Rafael Esteve Bosch, María López Martínez y Vanesa Huguet Pradas.

  2on premi: Administració segura de medicació: satisfacció de les infermeres i interrupcions amb l'ús d'unitats mòbils informatitzades a l'hospital AAA, de Manuela Domingo Pozo, Rosa Ana Clement Santamaría i Gonzalo Ortega Soler.

  3er premi: Experiència de dones migrants a la ciutat de València dins del sistema nacional de salut. Un estudi qualitatiu, de Natalia Bonillo Martín

 • Premi Labor Sociosanitària: Sanitat Militar
 • Premi Labor Humanitàira: Salvador Mollá i María Teresa Román
 • Reconeixement a Joves Professionals: Arantxa Cámara
 • Premi Labor Professional: Emilio Sánchez Bermejo, María Dolores Espinosa Pérez, Emili Ramis Ortega, Centre de Salut San Luís de Torrevella i departaments de Salut Torrevella i Oriola.
 • Reconeixement als companys que compliren 25 anys de Col·legiament 
 • Reconeixmenet als companys que compliren 50 anys de Col·legiament
 • Reconeixement als companys Jubilats a l'any 2018
 • Col·legiat de Major Edat: María Menchacatorre, Luisa Pérez i Juan Sanz
 • Nomenament Membre d'Honor: Ajuntament d'Elx
 • Nomenament Col·legiat d'Honor: José Manuel Pazos Moreno

L'article té 39 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).