• Inici
  • Societat
  • Biar, Petrer, Muro i Villena es veuen afectats pel no subministre de pólvora per als actes d'arcabusseria en Festes

Biar, Petrer, Muro i Villena es veuen afectats pel no subministre de pólvora per als actes d'arcabusseria en Festes

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar, Petrer, Muro i Villena es veuen afectats pel no subministre de pólvora per als actes d'arcabusseria en Festes

El passat dimecres, 17 d'abril, gràcies a la col·laboració d'algunes veïnes i veïns, així com membres de l'Equip de Biar Digital es realitzava en el Plàtano per part de Josefina Molina la tradicional fotografia de Festes de Biar Digital, enguany es volia reivindicar amb la foto els actes d'arcabusseria en la nostra festa, posades les majors mesures i en part traves per a l'ús d'este element, mesures que venen donades en nom de la seguretat.

Esta fotografia este mes ha encapçalat la portada de l'edició en paper de Biar Digital també, però qui ens havia de dir que d'alguna forma seria premonitòria esta fotografia, ja que enguany i per primera volta les Festes de Moros i Cristians no disposaran de la pólvora en els actes d'arcabusseria a Biar, a l'igual que ha ocorregut amb altres municipis com ara Petrer, Muro, Ibi i Villena.

Després de la notificació realitzada per l'empresa subministradora de pólvora el passat 8 de maig, de fet hui mateix ha hi hagut una reunió en la Seu de Subdelegació del Govern a Alacant per esta qüestió. Finalment sembla que Villena sols disposarà de 23 Kg de pólvora per a rebre la Mahoma el pròxim dia 12 de maig.

De fet, ahir des de la Regidoria de Festes també s'indicava -a través del WhatsApp de l'Ajuntament de Biar- que hi havia problemes pel que fa a la distribució de la pólvora homologada, cancel·lant els sistema de repartiment que s'havia previst. Tot i això s'ha intentat aconseguir l'element imprescindible per als actes d'arcabusseria, tot i que finalment no ha sigut possible. El problema segons sembla ha vingut per un defecte en la partida de pólvora que venia des de Portugal i detectant-se a Madrid feia "no apta per a ús en actes públics" esta partida per part de l'única empresa a nivell d'Espanya que està habilitada pel Ministeri d'Indústria per a esta labor, això fa que no puga arribar més que una quantitat molt xicoteta o no res a les poblacions indicades -segons s'ha informat des de Radio Villena-Cadena SER-.

Al nostre municipi i segons s'ha informat des de la Regidoria de Festes, després de la negativa de l'empresa de disposar de pólvora negra s'ha lamentat que no hi haurà pólvora per a disparar. A continuació reproduïm el comunicat realitzat des de la Regidoria:

101

L'article té 34 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).