Actes amb motiu de la Setmana Santa

| Eduard Garcia Molina | Societat
Actes amb motiu de la Setmana Santa

A continuació trobareu el programa d'actes amb motiu de la celebració de la Setmana Santa a la nostra localitat:

Diumenge de Rams · 14 abril

Amb el Diumenge de Rams s'inicia la Setmana Santa, en recordar l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, així com la trajectòria de la seua dolorosa passió. Jesús és rebut amb palmes i lloances, però, dies després, aquest mateix Jesús serà rebutjat per molts dels que el van seguir.

A les 09:00h del matí: EUCARISTIA

A les 12:00h del migdia: A la plaça de les Olles, BENEDICCIÓ DE LES PALMES I PROCESSÓ fins al Temple Parroquial amb assistència d'autoritats civils, Consell Pastoral, Junta del Santíssim Sagrament, de la Confraria Ntre. Pare Jesús Natzarè, de la Congregació del Sagrat Cor de Jesús i de tots els fidels.

En acabar MISSA SOLEMNE.


Dimecres Sant · 17 abril

"El pes de la creu de Crist ens allibera de totes les nostres càrregues" (Papa Francesc)

A les 22:00h: VIA CRUCIS. Sortirà la imatge del nostre Pare Jesús Natzaré des del temple parroquial, sent portat per tots els veïns, i recorrerà els carrers de Biar finalitzant a la Casa de la Cultura.


Dijous Sant · 18 d'Abril

"Jo no he vingut a ser servit, sinó a servir" (Mt 20, 28). Amb aquestes paraules Jesucrist vol que ens adonem de la importància de sortir de nosaltres mateixos, per poder pensar una mica més en els altres. Cal passar del famós "jo" al pronom "nosaltres", perquè no vivim en una illa deserta sinó en un món interconnectat per les relacions humanes.

A les 20:00h: MISSA "IN COENA DOMINI". Per a tota la Comunitat. Amb l'assistència de les autoritats civils, Membres del Consell Pastoral i els presidents i juntes de les diferents Confraries.

En acabar, processó claustral fins al MONUMENT i SOLEMNE RESERVA DEL SANTÍSSIM.

A les 23:00h: HORA SANTA.

"Conserva l'esperança, deixa't sorprendre per Déu" (Papa Francesc)

En acabar, ORACIÓ DAVANT EL CRIST DE LA SALA, al Saló de Plens de l'Ajuntament.


Divendres Sant · 19 abril

 El lliurament de Jesús a la Creu, no sense por i fragilitat, és la prova més gran que ens va poder donar sobre el seu amor per nosaltres; un amor sense fronteres.

A les 04:00h de la matinada: RECORD DE L'ORACIÓ DE JESÚS A L'HORT. El so de la botzina, que recorrerà els carrers de Biar, ens ajudarà a recordar l'oració de Jesús a l'hort.

La confraria del nostre Pare Jesús Natzaré ens anuncia la passió de Jesucrist. És un moment de pregària i silenci. És un moment per reflexionar sobre l'amor de Déu a la humanitat.

A les 08:00h: VIA CRUCIS. La imatge del nostre Pare Jesús Natzaré sortirà des de la Casa de la Cultura fins al Santuari de la Mare de Mare de Déu de Gràcia. Al seu retorn es realitzarà la "ESTACIÓ DE PENITÈNCIA", davant el MONUMENT, finalitzant la processó a la Casa de la Cultura.

A les 17:00h: SANT OFICI DE LA PASSIÓ DEL SENYOR.

"De tot el que va dir Jesús aquell dia Sant, en el qual va néixer l'Espiritualitat de la Creu, hi ha una frase amb la qual és molt important quedar-nos ... Pare, perdona'ls perquè no saben el que fan- (Lluc, 23, 24).

És impressionant com, després de tant maltractament, encara va poder ser capaç de perdonar i de continuar estimant.

A les 21:00h: PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT. Es realitzarà pels distints carrers de Biar. En acabar, pregària davant la imatge del Crist Jacent i respons pels difunts.


Dissabte Sant · 20 abril

"L'amor ha derrotat a l'odi, la vida ha vençut la mort, la llum ha dissipat la foscor." (Papa Francesc)

A les 20:00h: SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL. És la celebració més important de tot l'any.

"Jesús no és mort, és el VIVENT. No és simplement que hagi tornat a viure, sinó que és la vida mateixa, perquè és el Fill de Déu, que és el que viu. Jesús és el AVUI ETERN DE DÉU. "(Papa Francesc)


Diumenge de Resurrecció · 21 d'Abril

A les 12:00h: SANTA MISSA

"Segons l'Escriptura, Ell havia de ressuscitar d'entre els morts". (Joan 20, 1-9)

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).