Activitats per les Festes de Nadal 2018

| Eduard Garcia Molina | Societat
Activitats per les Festes de Nadal 2018

A continuació s'adjunta el programa d'activitats que es portaran a terme del 23 de desembre al 5 de gener impulsades des de les Regidories de Cultura, Festes i Esports de l'Ajuntament de Biar.

Diumenge, 23 de desembre

A les 11’00 h. Marxa/carrera Nadalenca per a tots els públics. Inscripcions fins a mitja hora abans de l’inici al mòbil 608 248 572, al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o a la taula d’eixida. Dades a aportar: Nom i cognoms, data de naixement, edat, DNI i curs. Si fas l’incripció de grup hauràs de dir-ho i d’enviar el llistat amb les dades de tots els membres. Recorregut d’1’5 km aproximadament. Recorregut: Plaça de la Constitució, Carrer Major, Plaça Espanya, Santa Anna, Avinguda de Castalla, Pare Arnau, Plaça del Convent, Avinguda del País Valencià, General Azcàrraga, San Josep, Torreta, Creu Capellà, Luis Calpena, Ajuntament. Aquesta nova edició volem que participe més gent i té com a novetat l’entrega de premis per als participants en les categories de: Millor disfressa nadalenca individual, al grup més nombrós participant, a la persona més major en participar, al xiquet/a més jove en participar caminant, al curs de primària o secundària més nombrós. Tots/es els participants podran menjar dolços nadalencs al finalitzar.

Dilluns, 24 de desembre

A les 18’00 h. Arguilando pels carrers de Biar. L’Ajuntament de Biar convida a tot el veïnat a participar del tradicional arguilando. Per això, des de la porta de l’Ajuntament convidem a tots els xiquets i xiquetes a recuperar aquesta tradició tan nostra. Com no, els xiquets i xiquetes que ens acompanyen tindran arguilando en acabar la volta. D’aquesta manera l’Ajuntament de Biar felicitarà el Nadal a tots els veïns i veïnes del poble que vulguen participar. Per aquest menester, comptarem amb l’Associació d’Estudis Tradicionals “Sagueta Nova” de Biar.

Divendres, 28 de desembre

Festa dels Balls del Jesús

A les 21’00 h. Cant d’Albades a casa de la reina (parc de Sant Ramon).

Dissabte, 29 de desembre

A les 16:00 h. ARREPLEGA DE BALLADORES. Els balladors es reuniran a casa de la reina i a continuació aniran a arreplegar a les balladores a les seues cases. Durant aquest acte seran acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar. 

A les 17:15 h. BALLS DEL JESÚS, a la plaça de la Constitució. La parella de reis es disposarà al centre de la plaça per encetar la Volteta de la Reina. A continuació, s’uniran els virreis i la sagueta dels fadrins, que també ballaran la Volteta de la Reina. Seguidament, s’incorporarà la sagueta dels adults i tots junts ballaran les danses. Els balls conclouran amb la Volteta del Rosari.

Al remat, s’oferirà una xocolatada per a tot el veïnat.

Dilluns, 31 de desembre

A les 23’00 h. concentració a la Plaça de l’Ajuntament per a rebre el nou any amb les Campanades del nostre poble. Hi haurà música d’ambient per acompanyar el nou any des de les 23’00 h. Allà brindarem tots junts pel nou any 2019. 

Divendres, 4 de gener

A les 18’00 h. Contacontes a l’Auditori de la Casa de Cultura, a càrrec de Miguel Ángel Montilla.

A les 19’00 h. Pregó anunciador de la visita dels Emissaris Reials de S.S. M.M. els Reis Mags d’Orient. En el recorregut anirem acompanyats per Sagueta Nova des de la Casa de la Cultura, pels carrers Maria Payà, Barrera, Plaça de la Constitució, Creu Capellà i Torreta. Des d’ací esperarem als tres emissaris que portaran la burreta on tots els xiquets i xiquetes podran dipositar les seues cartes per a SS. MM. Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot seguit continuarem per Barrera, Maria Payà fins a la Plaça del Convent. Els Emissaris aniran acompanyats pel so de la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila”.

Dissabte, 5 de gener

A les 18’00 h. Rebuda al carrer Torreta de SS. MM. els Reis Mags d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar. Estan convidats a participar tots els xiquets i xiquetes que vulguen acompanyar-los vestits de pastors i pastores. Els pares, mares o familiars que els acompanyen també n’hauran d’anar  vestits, de pastors.  Junts (xiquets, xiquetes, pares, mares, familiars, veïns i veïnes, etc.) aconseguirem que SS. MM. queden molt contentes de la rebuda a la nostra Vila. Els farem una gran festa perquè ens deixen molts regals a totes i a tots. En arribar a la Plaça, SS. MM. lliuraran Or, Encens i Mirra al Jesuset de l’església i en acabar s’adreçaran al poble de Biar des del Balcó de l'Ajuntament, abans de donar els regals per a totes les xiquetes i xiquets de Biar.

L'article té 46 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).