• Inici
  • Política
  • Biar posa en marxa el Pla Reactiva 2022 amb ajudes de fins a 3.000 euros

Biar posa en marxa el Pla Reactiva 2022 amb ajudes de fins a 3.000 euros

| Ajuntament de Biar | Política
Biar posa en marxa el Pla Reactiva 2022 amb ajudes de fins a 3.000 euros

Biar posa en marxa el Pla Reactiva 2022 amb ajudes de fins a 3.000 euros

NP. 12/08/2022. L'Ajuntament de Biar ha aprovat la convocatòria d'ajudes a empreses, denominades “Pla Reactiva Biar 2022″, dotades amb un pressupost de 34.044,00 euros. L'objectiu d'aquestes és minimitzar l'impacte econòmic que la COVID-19 està suposant sobre pimes, micropimes, xicotets autònoms i professionals. L'anualitat 2022 està destinada a sufragar les despeses corrents. La convocatòria estarà oberta fins al 4 de setembre i aquest programa compta amb el finançament de la Diputació d'Alacant.

Els sol·licitants de les ajudes hauran d'aportar necessàriament la documentació per a demostrar que la seua facturació des de l'1 de juliol de 2021 i fins al 30 de juny de 2022 d'enguany és inferior o igual al mateix període de 2019. L'ajuda establida en aquests casos és de 3.000 euros per sol·licitud.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha indicat que “sabem que les empreses continuen patint els efectes de la COVID-19, per la qual cosa ens hem adherit al programa de la Diputació Provincial”. “Amb aquesta acció volem donar suport als empresaris i empreses de la localitat que faciliten la creació d'ocupació en uns temps de tanta dificultat”.

Els conceptes subvencionables d'aquestes ajudes són:

- Les despeses de consultoria i assessoria.
- Les despeses de contractes de subministrament d'energia i aigua del local de negoci, referits necessàriament al local de negoci i/o activitat.
- Les despeses de servei de telefonia i internet referits necessàriament a l'activitat.
- Les despeses mensuals de contractes de serveis de seguretat del local de negoci.
- Les despeses de contractes de manteniment d'equips afectes a l'activitat.
- Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició del local de negoci, havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda. No és subvencionable la quota d'amortització (només la quota d'interessos).
- Les primes d'assegurances del local de negoci i/o del vehicle comercial va afectar l'activitat empresarial, havent de figurar com titular la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda.
- El lloguer de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat.
- Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda.

L'article té 145 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).