• Inici
  • Política
  • El ple de juny aprova la incorporació de José Maestre com a nou arxiver municipal

El ple de juny aprova la incorporació de José Maestre com a nou arxiver municipal

| Eduard Garcia Molina | Política
El ple de juny aprova la incorporació de José Maestre com a nou arxiver municipal

Instantània de la sessió plenària

El passat dijous 30 va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes de juny, on es va aprovar l'acta de la sessió plenària anterior per donar lloc als informes i decrets d'Alcaldia:

La sessió va tindre també paraules de benvinguda per a la nova Secretària Municipal, qui comença en el seu càrrec i qui ha intervingut en el seu primer ple de l'Ajuntament.

Informes i decrets d'alcaldia

Entre altres es va informar de la designació de cinc nous comerços amb la distinció de qualitat de SICTED, també es va informar sobre el començament de la Fira d'estiu de l'1 al tres de juliol, així mateix sobre l'obertura de la piscina municipal, que s'ha retardat per les obres i que finalment es va obrir el passat dijous, també sobre l'inici dels campus d'esports. Així mateix les goteres de la Casa de Cultura estan començant a arreglar-se, i es va informar de la programació cultural de cara al mes de juliol, amb el Festival de Folklore o el correfocs infantil, entre altres, així com amb l'actuació de la banda jove de la SUM de Biar.

També es va informar sobre la convocatòria del consell de participació ciutadana, una pel que fa a la partida de 20.000 € que les associacions podien triar on es podien invertir, i també sobre un dels projectes de planta fotovoltaica que es volen instal·lar en terme municipal. Finalment, pel que fa a les campanes de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció, sonen més del que haurien de fer-ho segons una auditoria acústica que s'ha realitzat, segons l'informe se superen els decibels i per tant segons l'alcaldessa les campanes estaran en silenci des de l'últim toc, a les deu de la nit, fins les huit del matí, que tornaran a sonar.

Canvi de representació en el CPC del CEB

Enrique Larios Álvarez i Marta Calabuig Albero formen part com a representant i representant suplent respectivament pel que fa al Centre Excursionista de Biar (CEB), tot i que el canvi s'hauria d'haver fet fa mesos.

Incorporació nou arxiver municipal

S'aprova la designació José Pedro Maestre Escobar, més conegut a Biar com Pepe "el Manisero", qui es farà càrrec per la falta de Cristóbal Payá Galvañ, del manteniment de l'Arxiu Històric documental de Biar.

Declaració institucional pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Després de la lectura per part de la primera edil Magdalena Martínez de la declaració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) es pronuncien els tres grups municipals representats a la Corporació Municipal. Per la seua part, José Luís Valdés Pascual com a representant del Grup Popular va afirmar que la societat ha guanyat en sensibilitat i que les lluites contra este tipus de discriminació han avançat en el bon camí.

Per la seua banda Asun Gregori, portaveu del Grup Municipal Socialista va trobar a faltar algun acte impulsat per l'Ajuntament el dia 28 de Juny, com ara la lectura d'un manifest a la plaça de l'Ajuntament, "s'ha retrocedit en este Ajuntament respecte a este tema", segons Gregori, que tot i això va afirmar que "almenys s'havia penjat una banderola" a la balconada de l'Ajuntament.Des de Compromís es va sumar a les paraules de Gregori en la reivindicació de realitzar alguna activitat per part de l'Ajuntament, recordant la celebració d'Orgull de Poble, organitzada per Mariola LGTBI fa quatre anys, "es va fer per les polítiques que estàvem fent ací, érem un referent", va afirmar Joan Lluís Escoda, portaveu del Grup de Compromís.

Modificació de crèdit

S'aprova la inclusió del punt amb els vots a favor del PP i Compromís -en absència de l'edil de Compromís Tere Román- i en contra del Grup Socialista. S'ha de dedicar una partida d'actius per a comprar el robot de neteja de la piscina municipal, realitzant-se una modificació de crèdit contra el romanent de tresoreria. Per la seua banda, Asun Gregori va lamentar que no estiguera inclosa en el pressupost esta despesa, "no tenen previsió" va afirmar l'edil socialista. La proposta s'aprova per set vots a favor, sis del PP i un de Compromís, mentre que les tres edils socialistes votaren en contra.

Pla de prevenció d'incendis

Es tracta d'una subvenció de la Generalitat Valenciana que es demana en març dins del Pla de prevenció d'incendis, es demana des de l'Administració que s'aprove pel Plenari Municipal.

Precs i preguntes de maig

Grup Socialista

Pel que fa a l'estat d'algunes fonts al poble es comenta per part d'Ana Campos que ja estava subsanat. Pel que fa al manteniment del poliesportiu municipal, Campos respon a Asun Gregori que allà treballen quatre persones i està tot en ordre, a més a més va afirmar que s'havien fet inversions suficients durant estos tres anys. També sobre les faroles al carrer Pare Arnau segons l'alcaldessa són diferents i es reposaran pròximament. L'edil socialista també va reclamar la neteja als carrers del centre històric, un fet que segons Ana Campos es va solucionar.

Grup de Compromís

Sobre la banderola del Museu Roberto Díez va comentar que estava trencant-se i que s'havia de reposar la mateixa i arreglar-la.

Precs i preguntes de juny

Grup Socialista

Entre altres es va demanar còpia de l'auditoria acústica realitzada per les campanes de la torre de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció, Gregori va reclamar més planificació per la promoció de la Fira d'estiu, també es va preguntar sobre l'estat d'alguns contenidors al poble, per què no havia passat el camió de la brossa. Gregori es va felicitar per la neteja al poble, ja que ve la Fira d'estiu, i va afirmar que ja li agradaria que tot l'any fora així. També sobre la línia de bus Biar-Villena que algun dijous no ha passat i les persones usuàries s'han quedat sense poder baixar a Villena a diferents consultes mèdiques. També sobre si es posarà algun punt violeta en la Fireta, quan hi ha diferents associacions locals que podrien fer-ho. Gregori també es va queixar de les faroles que estaven foses al poble, així mateix va preguntar per les activitats de la Seu Universitària de Biar. També va preguntar perquè si fa un parell de mesos el sòl del pavelló esportiu està ple de bufes, i presenta molt males condicions, així mateix les juntes estan despegant-se.

Grup de Compromís

Escoda en primer lloc va agrair que escoltaren al seu Grup amb algunes de les seues propostes, així mateix si tornarien a fer el programa de l'Estiu Biar, reivindicant l'ús del valencià en la banderola del museu. Així mateix va pregar que es tinguera en consideració poder realitzar més activitats en bé de la igualtat entre dones i homes durant tot l'any. Després de la pluja d'esta setmana va eixir l'aigua darrere dels comptadors de l'arc de Sant Roc, Escoda va sol·licitar que es revisara.

L'article té 335 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).