Biar aprova un pressupost que supera els 4 milions d'euros

| Ajuntament de Biar | Política
Biar aprova un pressupost que supera els 4 milions d'euros

Es crea una bossa de 20.000 euros per a projectes que la ciutadania sol·licite

NP. 23/12/2021. Biar va aprovar ahir els comptes municipals per al pròxim 2022. El ple ha donat llum verda a un pressupost que s'incrementa en un 6% respecte a l'any anterior. En total, l'Ajuntament de Biar posa en circulació 4.123.000 euros per a fer front a les despeses de personal, manteniment d'edificis i serveis, despeses de regidories i inversions.

Una de les novetats dels pressupostos municipals de 2022 és la creació d'una bossa de diners, d'uns 20.000 euros per a la realització de projectes consensuats amb les associacions. L'equip de govern ha anunciat que, el mes de maig, s'obrirà un procés participatiu perquè les diferents associacions locals puguen presentar projectes, que consideren interessants. Després els serveis municipals s'encarregaran de valorar la seua viabilitat econòmica i tècnica.

Així mateix, més d'un milió d'euros es repartiran entre les diferents regidories per a fer front a les seues despeses i mantindre els serveis públics que ofereix l'ajuntament. Els comptes també reflecteixen que les ajudes a les diferents associacions es mantenen i en algun cas s'incrementen perquè ja han manifestat la seua intenció d'ampliar en 2022 el nombre d'activitats. D'altra banda, en el cas de la plantilla municipal, es preveu el seu increment amb un agent de Policia Local.

El regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, ha assenyalat que “l'augment dels ingressos i, per tant, de les despeses obeeix a l'ampliació de transferències de les administracions nacional, autonòmica i provincial”. Així mateix ha reiterat que en cap cas es pugen els impostos i taxes municipals, que “un any més queden congelats”, ha remarcat. A més, ha recordat als veïns, que continuen vigents les bonificacions de l'Impost de Béns immobles (IBI) i als empresaris, que fins al mes de març tenen la possibilitat de sol·licitar les reduccions en l'IAE, que van encaminades a crear una ocupació de qualitat i estable.

Dins del capítol de les inversions s'ha consolidat un pressupost de 150.000 euros, que va en gran part a la millora de les canalitzacions d'aigua potable. Valdés ha subratllat que com altres anys, “més tard la partida d'inversions s'incrementarà amb el romanent de tresoreria i així, podem deixar el major de diners possibles perquè ho gestionen les diferents regidories”.

L'article té 232 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).