L'adjudicació de les obres del Pla Edificant de la Generalitat per més de dos milions d'euros un dels principals temes del ple municipal de maig

El ple es va tornar a celebrar de forma presencial El ple es va tornar a celebrar de forma presencial

El passat dijous 27 va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes de maig, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Entre altres es va informar de les obres de millora del camí de la via verda en el tram que va des de la carretera que baixa de Biar al Camp de Mirra fins al terme municipal de Beneixama, en l'antiga via del tren per part de la Conselleria d'Obres Públiques. Es reprenen les visites al castell i s'han presentat 28 sol·licituds per rebre les ajudes del Pla Resistir 2, de les quals s'han aprovat 8 de moment. També es va informar d'una reunió a Onil i altra per videconferència per agrupar els municipis fabricants de la nina i promocionar el turisme d'interior. També sobre la posada en marxa de la piscina municipal dins de les mesures marcades per Conselleria este estiu, així com els cursets de natació per als xiquets i xiquetes, l'aquagym i la natació per a adults. També els campus esportius com altres anys, una informació que anirà ampliant-se.

Dins de Conselleria es va informar sobre l'entrega dels premis de dibuix de festes per als xiquets i xiquetes. Enguany a partir del 28 de juny es reprendrà l'escoleta d'estiu, així com es va informar de la constitució de les bosses de treball del Servei d'Atenció Domiciliària, així com la de netejadors/es d'edificis municipals, la d'agents de policia i que es traurà una bossa de treballador/a social i la de l'arquitecte/a municipal.

Modificació de Crèdit mitjançant crèdits extraordinaris

S'aprova una modificació de crèdit per als següents conceptes: per una banda l'adquisició de senyalització per part de la Policia local (conos, senyals de prohibit aparcar...) amb un import de 4.700 €, el disseny de l'escut de Biar per part de l'artista que va realitzar l'escultura de Diego Camarasa "Dieguito", l'escut s'ubicarà en la rotonda de l'avinguda d'Alacant a l'alçada del conegut com "edifici dels mestres", per un import de 9.500 €, una partida per renovar la il·luminació del castell, a la part interior i a l'exterior, objecte els de l'exterior d'actes vandàlics, per un import de 10.300 €. Així com altres inversions com ara renovar el paviment del pavelló del poliesportiu per vora 60.000 €. També la renovació dels equips informàtics per 13.000 € i el mobiliari, així com millores en l'edifici de l'Ajuntament, pressupostat en 27.000 €. Tot en conjunt suma 135.000 €, uns diners que eixiran del remanent de tresoreria per quedar vora 1.200.000 €.

Per part del Grup Socialista, en veu de l'edil Asun Gregori s'apunta que en els Pressupostos no s’havia posat cap inversió, que s’havien curat en salut. Recordant que el PP en l’oposició deia que es gastava a mans plenes.

Segons Compromís no posar les inversions als Pressupostos fa que s'haja de votar en contra dels mateixos, el portaveu de Compromís, Joan Lluís Escoda va lamentar el canvi de criteri del PP que ara pot gastar del remanent de tresoreria, fet que en l'anterior legislatura es lamentava que l'Equip de Govern estava gastant-lo. El punt es va aprovar per unanimitat.

Adjudicació del contracte d’obres per a l’adequació i ampliació del CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar (Pla Edificant Generalitat Valenciana)

Aprovació de l’empresa que es farà càrrec de les obres del nou edifici del CEIP dins del Pla Edificant, la primera ha quedat la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Mediterráneo de Obras y Asfaltos SA y Coinger Empresa Constructora SL per valor de 2.293.777,11€ IVA inclós. Hauran d'aportar la documentació el més prompte possible, hi ha parts que es subcontractaran, ja que l'empresa no podrà executar-les. A meitat de juny acaben les classes i així es començaran les obres, la idea és avançar el més possible fins a setembre que comencen de nou les classes. Es farà l'edifici d'infantil i un gimnàs nou, val a dir que la part de canvi de finestres i arreglar el menjador i altres s'haurà de fer durant el període de vacances. Finalment la idea és entre un any o any i mig que es puga estrenar el nou edifici.

Per part d'Asun Gregori es pregunta si s'ha tingut la possibilitat de tindre les aules de dos anys en un futur, dins del projecte. Segons l'edil socialista hi ha ajuntaments que ho han demanat, en lloc d'estar en les escoletes infantils. L'alcaldessa va comentar que és el mateix projecte qua quan Gregori era regidora d'Educació, mentre l'edil de l'oposició va comentar que s'havien canviat algunes coses i no és el mateix de forma exacta, finalment la primera edil va comentar que no s'havien ampliat aules. Asun Gregori va avançar el vot favorable del Grup Socialista recordant que Biar era de les poques poblacions que les aules d'Infantil i Primària estaven separades per una distància considerable.

Per part de Compromís va afirmar que per molt que es critique al conseller Vicent Marzà el Pla Edificant és un gran pla i que fa creure en l'Educació Pública, a més a més va avançar el vot favorable del seu grup, el punt va eixir per unanimitat avant.

097

La sessió va ser retransmesa per Canal 3 TV

Aprovació de Pla Especial del Centre històric 

Es tracta d'enviar una nova documentació que es demana des de Conselleria per poder aprovar el Pla especial del casc històric, un pla que ja porta anys tramitant-se i per tant s'ha de fer este requeriment per tal que el pla quede paralitzat i sense ús. Gregori va preguntar que l'any que ve s'ha d'actualitzar el PGOU i si s'està treballant en este sentit, afirmant que els veïns del casc històric haurien de poder posar les plaques solars al seu domicili per a autoconsum, afirmant que és un greuge comparatiu que la resta del veïnat puga fer-ho i el veïnat del centre històric no puga fer-ho.

Per la seua part, Escoda com a portaveu de Compromís va posar èmfasi en la tramitació que porta uns 15 anys i va lamentar que el pla especial no estiga aprovat encara per la lentitud dels tràmits administratius. Amb la declaració del centre històric el seu veïnat tindrà certs avantatges per demanar determinades exempcions a la Generalitat Valenciana. Recordant que no es tenen els mateixos serveis que si es viu en altra part del poble. Finalment la moció ix avant amb el vot favorable de tots els membres.

Precs i preguntes

PSPV-PSOE

Sobre per què no es va celebrar l'escoleta de Pasqua a Biar es va respondre per part d'Amparo Albero que no era convenient per la situació sanitària, el mateix cas que no es va realitzar cap activitat pels dies de "no festes". Sobre per què Biar no estava adscrit al Pla Convivint es va respondre per part de l'edil de Serveis Socials que es seguia amb el que es va aprovar la legislatura passada respecte a la ubicació del futur Centre de Dia. Sobre la imatge que dóna el poble per la crescuda de l'herba en algunes zones del poble es va dir per part de Pepe Soler com a regidor de Parcs i Jardins que s'està treballant en això. També sobre si hi ha informe tècnic per al canvi del rellotge del campanar i les factures pertinents es va dir per part de Soler que es podia consultar la factura. Pel que fa a la plantilla de la Policia Local que s'està reduint, per quina solució es prendrà es va respondre que s'ha fet la bossa de treball on ja s'han presentat 200 candidats, i finalment per les raons per les quals no es va retransmetre en C3 el passat ple extraordinari i en canvi es va traure una missa, l'edil socialista va preguntar de qui depén la programació de Canal 3, es va respondre per part de l'alcaldessa que el ple es va restransmetre després i que el via crucis estava programat des de feia temps, entre altres qüestions.

Compromís

S’està tractat amb la policia si hi ha reglamentació sobre els locals d’oci, la policia està pendent, respecte als locals d'oci. La no celebració del dia de la llengua materna, 21 de febrer, no es podia fer res en l’auditori ni en cap lloc, en canvi el dia del llibre en abril sí que es va poder fer alguna activitat. Sobre habilitar l'Ajuntament a persones amb mobilitat reduïda es respon que s'ha demanat una subvenció per fer una rampa i arreglar la porta de l'Ajuntament, perquè no coste tant obrir i tancar-la. Pel que fa a la iniciativa ciutadana d'habilitar l'hotel com a centre de dia i centre de majors es comenta per part de Roberto Díez que l'Ajuntament licitarà l'hotel pel dinamisme econòmic que crea i que l'actuació de l'Equip de Govern és seguir l'acordat en la passada legislatura, és a dir, esperar a que el terreny de l'edifici d'Infantil del CEIP de Biar al Convent quede lliure per construir-lo allà en un futur.

Sobre una actuació per part d'una subcontracta de Conselleria talant carrasques que no es va fer de forma correcta a la zona del Pontarró i segons Pepe Soler es van posar en contacte amb la Conselleria per tal que es quede l'actuació com toca, entre altres qüestions.

Preguntes del ple de maig

PSPV-PSOE

Entre altres es va preguntar per la neteja d'herbes en algunes zones del poble, per les porteries de Futbol 8 al poliesportiu municipal, o si els usuaris del poliesportiu paguen les taxes, ja que això ha pogut crear malestar en un grup d’edat en què "uns paguen i altres no". Sobre la neteja dels contenidors de la brossa o alguns desperfectes en el mobiliari urbà al poble. També es va posar la queixa de que no s'escaneja la documentació sencera per part dels funcionaris, sols està la primera fulla, l’ofici, cal fer-ho en totes les fulles per tant per a que l'oposició tinga tota la informació. També els diners invertits en mitjans de comunicació en els dies que no se celebraren les festes i va hi haver presència de Biar en els seus reportatges.

També sobre alguns vertits incontrolats a la xarxa de clavegueram avisats pel SEPRONA al polígon industrial. Sobre alguns xiprers en el col·legi de Primària que s'han talat i no se sap per què. També sobre una plaça d'aparcament de persones amb mobilitat reduïda davant l'arc de Jesús, preguntant si és el lloc més idoni, al ser davant d'un monument i si té les mides establertes. Sobre la retirada de plaques d'aparcament que ja no estan actives i que alguns veïns no retiren tot i que se'ls demana per part de l'administració o sobre la no promoció dels primers Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana.

Compromís

Per part de Joan Lluís Escoda es va demanar la utilització del llenguatge inclusiu per part de l'Ajuntament, també per què no se va fer menció del dia contra la violència contra persones LGTBI, Escoda va dir que no es poden passar estes coses. El dia dels museus també ha passat i tampoc no s'ha fet res, també per la possibilitat que la sala de plenaris tinga accés a wi-fi. Si s'ha pensat fer un reglament de plenaris durant la legislatura i incloure que algun regidor puga sol·licitar que puga assistir de forma telemàtica. Escoda va demanar que es miraren els missatges del WhatsApp municipal i que es valorara quin és l'ús de les dues llengües oficials. També sobre si s'havia reunit amb la Plataforma Iniciativa x Biar per tal de parlar i escoltar la seua reivindicació d'estudiar la viabilitat de l'hotel per convertir-lo en una Centre de Dia i Residència de persones majors o sobre les funcions del gabinet de premsa de l'Ajuntament de Biar, entre altres temes.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El tinent d'alcalde, José Soler i el regidor de Turisme, Roberto Díez, es van traslladar ahir a Madrid per a presen… https://t.co/AV1Tr3ffvB
BiarDigital "Nunca hizo ni caso a mis peticiones de que me esperara en la cama, aún despierta, pues hasta que no llegaba el últ… https://t.co/VDronqVGmz
BiarDigital 📌Cada mes i sols en Biar Digital en paper trobaràs "Destrellataes", l'actualitat biaruda amb el millor humor. 👉🏻Es… https://t.co/6jHEH4vz3G
BiarDigital Dos terceres parts de les persones en situació de desocupació a #Biar són dones. https://t.co/AFQW5YRJrB

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com