Federico Fuster: “Si formem un equip amb la majoria de gent del poble això arrastrarà a més gent a veure-ho”

| Fent poble

El C.D. Biarense és, pot ser, l’entitat esportiva més important de Biar per la quantitat de gent que aplega i el llarg recorregut i tradició amb que compta. El passat diumenge 16 de juliol el club va renovar la seua Junta Directiva. La presidència estarà encapçalada per Federico Fuster, qui estarà acompanyat de Raul Carrión com a vicepresident, Laura Fuster com a secretària, Ma Ángeles Bordera com a tresorera i els vocals Emilio Guill, Javier Lázaro Pérez i Miguel Camarasa. Entrevistem Federico Fuster i Laura Fuster en representació de la junta per parlar del nou projecte i els canvis o novetats que volen portar a terme.

 

Heu estat escollits pels socis del club com a nova junta directiva. Quin projecte presenteu i en què es diferencia de l’anterior?

Federico: Presentem un projecte nou en el qual volem canviar algunes coses de l’anterior. És una continuïtat canviant algunes formes de fer les coses. Per exemple volem canviar els comptes, sanejar-los i que no hi haja cap problema econòmic. Volem portar-ho de la millor forma possible i per a això volem buscar solucions que fins ara no hi havia. També volem ser transparents econòmicament en tot, amb la pròpia junta així com amb els socis. En l’assemblea que fem anualment presentarem un estat dels comptes perquè els socis sàpiguen com està. Una altra de les coses que volem fer, el repte, és formar un equip sènior [de futbol masculí] que tenim gairebé fet. Estem parlant amb els xics per veure si es comprometen, ja que per a Biar és fonamental, com per a la resta de poblacions. Continuarem també amb la base, que treballem amb l’escola perquè sempre estiga ahí. I per últim volem donar continuïtat al grup coordinador que es va instaurar l’any passat, aquest any ha anat molt bé tot i que era el primer i els resultats es solen veure a partir de dos o tres anys.

01

 

Quines serien les principals diferencies amb l’anterior projecte?

F: La transparència i muntar l’equip sènior, perquè la resta d’equips ja els tenim.

 

El sènior seria només de futbol o també de voleibol?

F: En voleibol, anys enrere, hem tingut equips pràcticament a totes les categories però és més difícil de formar equip a Biar. És un esport minoritari i no hi ha tanta gent disposada a jugar. Ho tenim millor per l’escola, on ja es dóna voleibol i al Biarense intentem donar continuïtat. La veritat és que no hi havia bastants persones per tenir equip sènior. Vam decidir no perdre la base, amb dos equips d’infantil i la resta d’equips.

 

Amb el nombre de gent que mou el C.D. Biarense, no creieu que hauria de fer més coses fora del poliesportiu?

F: És una altra cosa que volem fer, amb altres activitats relacionades amb l’esport però també amb la població. Organitzar alguna lliga de futbol 7, com es feia antigament, algun campionat. També celebrar alguna festa de tancament de temporada on participe tota la gent.

 

Amb quants equips es compta per a aquesta temporada?

F: En voleibol tenim l’infantil i ara tindrem cadet. En quant a futbol tenim tots els equips. Pre-benjamí, benjamí, infantil, cadet, juvenil i intentarem tindre sènior també.

 

Per què costa tant construir un equip sènior a Biar?

F: A banda de que el poble és el que és, no hi ha tants habitants, hi ha molts xics que estan estudiant fora i compaginar les dos coses és difícil. Aquest és el principal inconvenient que ens estan posant alguns, perquè estudien a València, Alacant o d’altres ciutats i costa de compaginar. Anem a veure de quina forma ho podem intentar, perquè hi ha alguns que ja treballen però la majoria estudien. Hi ha gent suficient per poder fer sènior però ells també han d’implicar-se un poc.

02

El fet de no tenir equip sènior d’altres anys és una dificultat afegida?

F: Sí, perquè amb una continuïtat... el que costa és començar. A l’últim sènior que hi ha va haver hi havia molta gent que no era del poble, això dificulta la tasca de muntar l’equip. Per això estem buscant gent del poble primer i després ho completarem amb gent dels pobles del costat. Volem un sènior amb el 80 o el 85% de gent de Biar.

 

El problema és el mateix per a l’equip sènior de voleibol?

F: Pràcticament és el mateix problema. A voleibol costa més perquè és un esport minoritari. També ho estem intentant però les xiques amb qui hem parlat estudien fora i és difícil.

 

Abans la gent anava a veure el futbol al Verge de Gràcia, però els últims anys amb equip sènior de futbol ja no baixaven tant al poliesportiu. A què es deu això?

F: Pot ser per la proximitat del camp antic, que estava més prop del poble i la gent que passejava cap al santuari anava a veure el futbol. També pot ser perquè el sènior amb un equip més del poble tiraria més i arrastraria més a la gent. Tampoc puc parlar d’anys enrere perquè no se com funcionava, però si formem un equip amb la majoria de gent del poble això arrastrarà a més gent a veure-ho.

03

Últimament s’ha notat un increment en l’ús de les xarxes socials per part del C.D. Biarense, tant Instagram com Facebook, creieu què això és important per connectar amb la gent jove i que s’animen a fer esport?

Laura: Va ser una proposta de la temporada passada i és important perquè a Internet està tot. Tots els clubs, tendes o establiments tenen Facebook. És una forma d’arribar a la gent. Fas una publicació, la gent li dóna “me gusta” i això arriba a més gent. Va a continuar fent-se en la mateixa línia, penjar els partits, dates, horaris, es farà una menció especial als partits a casa i als desplaçaments dels equips. El Facebook arriba a un públic més adult i Instagram als propis jugadors i jugadores. Així publiquem més fotos als vestuaris i als partits perquè els agrada. A dia de hui ens segueixen 278 persones a Facebook i quasi 400 a Instragram, no està malament després d’un any.

 

Quina valoració feu de la figura del Consell Esportiu i la relació amb les altres entitats esportives del poble?

L: El Consell Esportiu és una figura que funciona des de fa poc i que aglutina tots els clubs esportius del poble. Hi ha reunions mensuals i cada club envia un representant i un suplent. Venim al poliesportiu i tractem un ordre del dia on es parla de tot, de les activitats que fem i allò que afecta al món de l’esport. Nosaltres encara hem de designar als dos representants. La relació amb la resta d’equips evidentment és bona.

L'article té 9 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).