• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Carmen Ribera Marín: "Vull exprimir aquesta experiència al màxim i aprendre tot el que puga i més"

Carmen Ribera Marín: "Vull exprimir aquesta experiència al màxim i aprendre tot el que puga i més"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Carmen Ribera Marín: "Vull exprimir aquesta experiència al màxim i aprendre tot el que puga i més"

Neptune Beach, Jacksonville

De la mà de la nostra jove veïna Carmen Ribera Marín ens acostem novament als Estats Units d'Amèrica, concretament a Florida, un estat que en el seu dia va pertànyer a Espanya. Carmen ens explica com està vivint està experiència a l'altra banda de l'Atlàntic com a estudiant de Negocis Internacionals, com és el dia a dia o com està descobrint noves aficions, com ara el surf. A 12 hores en avió ens endinsem en una nova entrevista del nostre espai "Estudiant fora".

 

Què estàs estudiant? I què va ser allò que et va portar a decidir-te per la teua carrera?

Estudie Negocis Internacionals a la Universitat de València. Sempre m’ha cridat l'atenció el món dels negocis i sobretot, al àmbit internacional. Aquesta carrera també em donava l'oportunitat de cursar dos anys d’ella a l’estranger per viure al món internacional de primera mà. Per tant, Negocis Internacionals tenia tot el que buscava per començar la meua carrera professional.

01

Campus de la Universitat del Nord de Florida

Per què vas triar els Estats Units? Quina ciutat o país era la teua segona opció?

La universitat ens ofereix un ampli rang d’opcions per a elegir per tot el món. Jo des del primer moment sabia que volia anar als Estats Units, ja que és un país potència mundial econòmicament i al món dels negocis. Creia que era una molt bona oportunitat per a formar-me professionalment i així està sent-ho.  La meua segona opció era Anglaterra o França.

02

Estadi de bàsquet de la Universitat del Nord de Florida

Viatjar lluny d’Europa no és una opció habitual.

Ja que no tot el món pot tindre la sort de poder viure aquesta experiència, tenia molt clar que havia d’aprofitar l’oportunitat que la Universitat de València m’oferia de poder estudiar fora d’Europa. Vaig fer tot el possible per aconseguir obtindre una plaça en la Universitat del Nord de Florida als Estats Units. Ho vaig poder aconseguir, fet del que estic molt satisfeta i contenta. Per això, vull exprimir aquesta experiència al màxim i aprendre tot el que puga i més.

03

Campus de la Universitat del Nord de Florida

Com definiries la ciutat on estudies?

Com anteriorment he dit, estic estudiant a la Universitat del Nord de Florida, a Jacksonville. Aquesta ciutat és la més gran de l'estat de Florida i un dels seus encants són les seues platges i espais naturals. Altra característica especial d’aquesta ciutat és el seu clima. Durant tot l’any les temperatures són primaverals i estiuenques, el que fa una ciutat molt agradable per fer activitats a l’aire lliure. Pel que fa a la seua població, Jacksonville és una ciutat molt dinàmica i amb molta diversitat cultural.

13

Neptune Beach, Jacksonville

La teua vida d’estudiant és tal com la imaginaves?

Tenint en compte les restriccions provocades per la pandèmia, sí és tal com la imaginava. Esperava viure una experiència que em féra créixer tant en l’àmbit educacional i professional com el personal, i les expectatives estan complint-se.

04

Estadi de beisbol de la Universitat del Nord de Florida

Quins avantatges i desavantatges trobes d’estudiar als EUA?

Pense que el principal avantatge d’estudiar als Estats Units és el seu sistema educatiu. És un sistema més pràctic del que estava acostumada a València. Aquest es basa en treballs i projectes en grup, a més d’una avaluació contínua de les matèries. Aquest fet m’ha permès començar a sentir-me més preparada per al meu futur professional. A més, a la meua universitat hi ha molta riquesa cultural. No sols he pogut conèixer gent d’Estats Units, sinó també d’altres països i cultures; per tant, també he pogut enriquir-me interculturalment.

Com a únic desavantatge que trobe és el fet d’estar lluny de la família i amics, que en alguns moments m'apetiria tindre’ls prop per compartir amb ells aquesta experiència.

05

Tampa Bay, Florida

Com és un dia de la teua vida allà?

La major part del dia el passe al campus de la universitat. Els serveis de les seues grans instal·lacions ens permeten fer vida allí, ja que hi ha llocs per a tot tipus d’activitat: les facultats universitàries on done les classes, una gran biblioteca, distintes residències d’estudiants, zones esportives per fer qualsevol esport, a més d’un espai natural per poder fer senderisme o activitats a l’aire lliure, entre altres.  

Els caps de setmana és el moment d’anar a la ciutat; sobretot a les seues distintes platges, ja que el temps acompanya quasi sempre. Ací és on ha nascut el meu nou hobby, el surf. A Jacksonville hi ha prou afició per fer aquest esport i he tingut l'oportunitat de poder començar a practicar-lo.

06

Neptune Beach, Jacksonville

Com definiries la vida als EUA pel que fa als horaris, menjar, temps d'oci, vida nocturna, el clima... (encara que s’entén que ara hi ha restriccions).

La vida als Estats Units es diferencia principalment de la nostra pels horaris de menjar. L’hora de dinar és cap a les 12 del migdia i el sopar vora les 7 de la vesprada. També acaben i comencen el dia més prompte. 

El clima també és diferent al nostre. És un clima prou càlid durant tot el any, amb estius assolellats i hiverns suaus, encara que amb pluges tropicals prou freqüents.

En quant al temps d’oci, és prou popular assistir a esdeveniments esportius com són el beisbol, bàsquet o el futbol americà. 

El que més em sorprén dels Estats Units és que la vida allí és “tot a lo gran”. De primeres, el país en sí ja és molt gran; les distàncies són considerablement extenses. Els supermercats, centres comercials i restaurants, són llocs de grans dimensions. Pel que fa al menjar, també solen preparar plats molt abundants; hamburgueses gegants, grans gofres, “pancakes” de 5 pisos o els típics “mac and cheese”. I sobretot les festivitats, els americans les viuen amb exagerades celebracions.

17

Has tingut dificultats pel que fa a l’idioma?

L’anglés és l’idioma que tot el món està aprenent des de ben menut. Encara que ja abans de viure als Estats Units ja dominava l’idioma i no vaig tindre moltes dificultats per comunicar-me, el fet de viure ací m’està ajudant sobretot a millorar a l’hora de parlar.

I pel que fa al canvi de moneda?

Pel que fa al tema del canvi de moneda, el valor del dólar és prou similar al de l’euro. Encara que actualment al canvi el dólar és més barat que l’euro, el nivell de vida en quant a preus és paregut al d’Europa.

Has visitat altres zones del país o de moment no?

He tingut la sort de poder viatjar pel país i conèixer altres ciutats. Pel que fa al estat de Florida, he visitat Miami, Orlando i Tampa, tres dels destins més coneguts de l'estat. A més, vaig visitar San Agustín, una de les ciutats més antigues dels Estats Units i que és d’origen espanyol. 

09

Ciutat de San Agustín
 
10
Castell de San Marcos (San Agustín)

Respecte a la resta d’estats, a l'acabar el semestre de classes, he pogut viatjar amb els meus companys a ciutats i destins com Nova York, Las Vegas o el Gran Canó.

11

Horseshoe Bend, Arizona

12

Dumbo, Nova York

Les notícies que ens puguen arribar des dels Estats Units és el conflicte racial o un país immers en el canvi de model de Trump a Biden, perceps que és una preocupació al carrer en el teu entorn?

Al passar la major part del temps al campus de la universitat, no he percebut cap tipus de conflicte. Encara que com podem veure a les notícies, és un país en el que tots els dies hi ha alguna problemàtica relacionada amb aquests temes.

Alliberar les patents de les vacunes contra la Covid 19 és una de les propostes del nou president dels EUA, Joe Biden. Penses que s’han posat moltes esperances sobre la seua figura?

Sí, ja que veníem d’un temps amb molta crispació política al país. L'entrada de Biden ha suposat noves esperances per solucionar els conflictes que s’havien enquistat durant els quatre anys anteriors amb la presidència de Trump. Respecte a l’alliberació de les vacunes, pense que és una bona mesura per a intentar acabar amb la pandèmia mundial, i pareix ser que la societat americana comença a estar d’acord amb la idea del president.

14

Miami, Florida

Pel que fa a la crisi sanitària actual, com s’està vivint als EUA en un país on el sistema sanitari és tan diferent al nostre?

Als Estats Units van començar a vacunar a tota la població a principis d’any. Jo he tingut la sort de poder ser vacunada allí també, com qualsevol altre ciutadà/na americà/na. Per tant, pel que a mi em pertoca, estic contenta amb la gestió de la crisi sanitària que estan tenint actualment. Encara que hi ha gent que es nega a vacunar-se, la major part de la població ja està vacunada.

Pel que fa al teu dia a dia, trobes alguna cosa a faltar de Biar?

Trobar a faltar la teua casa és inevitable. Encara que aquesta experiència està sent completament satisfactòria, sempre hi ha moments d’estranyar el teu poble. La tranquil·litat que transmet viure a Biar no es pot trobar a qualsevol altre lloc. 

06

Estadi de bàsquet de la Universitat del Nord de Florida

Podem dir que hi ha un èxode de gent jove formada que busca millors oportunitats de les que pot trobar ací, com valores este fenomen?

Pense que és important adquirir noves experiències que ens formen per estar més preparats en un futur. El fet d’anar a estudiar fora me les està proporcionant acadèmicament. No ho considere com una situació irreversible, sinó com una continuïtat de formació laboral per a en un futur poder establir-se a l’entorn més desitjat.

16

Ciutat de San Agustín

Entenem que la teua estància als EUA té data de caducitat.

Sí, té data de caducitat. He cursat els dos primers anys de la carrera a València i ara estic acabant els dos últims a Florida. La meua estància als Estats Units acabarà quan finalitze la meua carrera el curs que ve.

Com veus el teu futur laboral quan acabes? Et veus en un futur lluny de Biar o fins i tot lluny d’Espanya?

Hui per hui no sé on es desenvoluparà el meu futur laboral. El que tinc clar és que vull formar-me de la millor manera. Per això dedique molt de temps i esforç als meus estudis, esperant que acabe aconseguint una formació completa que em possibilite iniciar-me al món laboral. 

Respon breument en relació a la teua vida d’estudiant als EUA:

Un menjar: Els gofres de “Waffle House”, una cadena de restaurants molt coneguda a Amèrica.

Una beguda: La cervesa Bud Light, la més popular d’allí.

Una festa: La nit de la Super Bowl. Aquest esdeveniment es viu amb molt d'entusiasme; els bars es plenen de gent i d’ambient.

La pitjor matèria (en els estudis): Ciències de la Terra. Als Estats Units es donen obligatòriament assignatures de cultura general. Encara que és una assignatura interessant, al no estar enfocada amb la meua carrera, era la pitjor de les matèries.

Un lloc: Neptune Beach, la platja on feia surf i on he pogut veure els millors capvespres de la meua vida.

L'article té 100 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).