• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Meritxell Alemañ i Gregori: "Venint d'un país amb sanitat pública em costa molt d'assimilar que hi haja gent que no puga accedir a un dret que hauria de ser universal"

Meritxell Alemañ i Gregori: "Venint d'un país amb sanitat pública em costa molt d'assimilar que hi haja gent que no puga accedir a un dret que hauria de ser universal"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Meritxell Alemañ i Gregori: "Venint d'un país amb sanitat pública em costa molt d'assimilar que hi haja gent que no puga accedir a un dret que hauria de ser universal"

Amb les meues companyes de futbol Kathleen i Madi

En novembre de l'any passat coneixíem les impresions de Meritxell Alemañ i Gregori després de les eleccions als Estats Units, país on ja residia. Els mesos han passat i no volíem perdre l'oportunitat de tornar-nos a acostar al país nord-americà, esta vegada per portar una nova entrevista per al nostre espai 'Estudiant fora', on parlem amb Meritxell dels aspectes més pròxims i personals de l'aventura que una persona jove viu a milers de sa casa i el seu poble.

09

La meua host sister070

[Consulteu l'entrevista realitzada a Meritxell sobre l'elecció de Joe Biden als EUA el novembre passat].

En quin punt et trobes en els teus estudis actualment?

Estic cursant 2n de Batxillerat.

01

El bostre primer partit de futbol. D’esquerra a dreta Maria, jo i Denis

Quins estudis superiors tens previst realitzar a continuació?

Els meus plans per l’any que ve és cursar Ciències Polítiques.

image3

Amb Denise, una estudiant d’intercanvi d’Alemanya

Com vas sorgir l’oportunitat d’anar-te’n als EUA a continuar amb els teus estudis?

El curs passat la meua cosina Gracia va estar als EUA cursant 2n de Batxillerat, i em va recomanar viure aquesta experiència.

[Consulteu en el següent enllaç l'entrevista a Gracia Alemañ Molina].

02

Amb els meus host cousin i host siblings en Colorado

En quin punt del país et trobes?

Estic vivint a Wichita, Kansas.

08

La primera vegada patinant sobre gel

Quina és la teua situació pel que fa a horaris, rutines, persones conegudes, oci, amb la família que estàs, vivenda...

Actualment visc a una ciutat prou gran on no hi ha massa transport públic, aleshores necessite un cotxe per a desplaçar-me, a més a més el meu institut es troba a 30 minuts en cotxe d’on jo visc. Des de fa unes setmanes hem tornant a estar tot el dia a l'institut de forma presencial des de les 7:45 a les 3:15, i tenim quatre torns per a dinar de 30 minuts. Una vegada acabe el meu horari escolar, tinc entrenament de futbol de dilluns a divendres, de 3:45 a 5:15. Durant aquests mesos estic tenint assajos per a una obra de teatre de dilluns a divendres, excepte els dimecres, de 6 a 8:30. I el temps que em queda el dedique a preparar-me els exàmens d’accés a la universitat. Però també tinc temps per a compartir amb els amics i família.

image4

Amb la meua Host Family

Tens moltes dificultats pel que fa a l’idioma?

Diria que la primera setmana va ser la més complicada a l’hora d'adaptar-me al idioma, però una vegada superada eixa timidesa la cosa ha anat prou fluida.

03

Amb la meua amiga Anya en el zoo

I altres aspectes com el canvi de moneda, l’orgatge, el menjar, les seues costums...?

La cosa més complicada per a mi estan sent les monedes, ja que tenen una gran varietat de monedes i no sé com utilitzar-les. On estic vivint l’oratge és prou impredictible, la mateixa setmana es neva que es fan 30 graus. En general, pel que fa al menjar, els establiments de menjar ràpid es troben a tot arreu. Tots els mesos tenen alguna celebració, aquest mes d’abril tenen la Pasqua en la qual, depenent de famílies, busquen ous de pasqua als jardins.

04

Amb alguns amics. En la segona fila estan George i Rusty. En la primera fila estic jo, Haley, Denise i Maria

Quan teniu temps lliure entre institut i estudi, què és el que més vos agrada fer?

Jugar a jocs de taula, vore pel·lícules junts, planejar un dia en el que cada membre de la família tria alguna activitat.

image5

Amb les altres estudiants d’intecanvi. D’esquerra a dreta: Denise (Alemanya), Tessa (Païssos Baixos), jo i Maria (Itàlia)

Quines coses aprens vivint tan lluny de casa i del poble, de la família...?

He aprés a valorar a la família i amics que tinc, una vegada ací, he vist com aquestes persones m’han ajudat i s’han preocupat de mi en tot moment. També he hagut d’aprendre a traure’m les castanyes del foc. M’he ensenyat a com organitzar el meu temps dia a dia, i ser previsora.

05

Homecoming de basket amb dos de les candidates

Què és el que més trobes a faltar de Biar o del País Valencià?

Moltes coses, però els costums, la forma de vida i el passar temps amb les persones que estime.

image8

Amb la meua amiga Anya

Què li diries a la gent que no s'atreveix a estudiar lluny de casa?

És una bona experiència per a conèixer de veritat qui eres i com eixir de situacions que mai t’havies plantejat viure.

06

Homecoming de basket

Recomanaries els Estats Units?

Amb l’experiència que estic tenint per suposat, a més és un país gegant i amb molta varietat cultural i ètnica.

07

Última cometicil de wrestling

Vivim una situació complicada amb una pandèmia mundial, com trobes que estan les coses allà abans del teu retorn?

Hui per hui existeix una vacunació massiva per a tota la població que viu als EUA, però molts condats estan relaxant les mesures, com l'ús obligatori de les mascaretes, que a dia de hui on estic vivint, queda en mans dels establiments, escoles, etc.

Com saps els Estats Units aposten especialment per un model econòmic liberal, amb baixos impostos però uns Serveis Públics que s’han de pagar de la butxaca i als què desenes de milions de persones als EUA no poden accedir, com es viu amb l’actual situació?

Des del meu punt de vista, venint d’un país amb sanitat pública, em costa molt d’assimilar que hi haja gent que no puga accedir a un dret que hauria de ser universal, amb la campanya de vacunació actual el que es pretén és immunitzar a la població.

10

Amb el meu host brother

Respon breument en relació a la teua estància a Kansas.

Un menjar: Les famoses barbacoes americanes.

Una beguda: Llimonada, ja què no m’agrada la Coca Cola o Pepsi (beguda molt comú ací) optava per llimonada de diferents sabors.

Una festa: Nadal, és una festa molt materialista, però vaig tenir molta diversió decorant les galetes i visitant els diferents veïnats plens de llums.

La pitjor matèria (en els estudis): Anglès, és prou complicada per a mi el llegir anglés antic.

La millor matèria: Història, és una matèria que sempre m'ha agradat, a més ací estic estudiant història americana, la qual és molt interesant. A dia de hui estem estudiant la participació del país en la Primera Guerra Mundial.

Un lloc: L’estàtua del Kepper. És una representació dels natius.

L'article té 193 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).