• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Mariam El Mourjany Roman: "Estudie periodisme perquè crec que és una forma d’ajudar a la gent"

Mariam El Mourjany Roman: "Estudie periodisme perquè crec que és una forma d’ajudar a la gent"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Mariam El Mourjany Roman: "Estudie periodisme perquè crec que és una forma d’ajudar a la gent"

Hem estat un poc desconnectats, des d’Estudiant fora, i és que els nostres estudiants han estat rematant exàmens finals. És el cas de Mariam El Mourjany Roman, una jove biaruda estudiant de periodisme a la capital madrilenya. Mariam fa una reflexió del que ha sigut el seu primer any universitari.

 

Què estàs estudiant? Quan vas començar? Per què periodisme?

Estic estudiant el grau de periodisme en la Universitat Complutense de Madrid. El curs el vaig començar a finals de setembre, encara que vaig vindre abans per a saber les distàncies fins a la universitat i conèixer millor el barri nou.

Estudiar periodisme ho he tingut al cap els últims anys d’institut, però no ho tenia del tot clar, perquè també vaig pensar fer comunicació audiovisual, i encara m’agradaria fer eixa carrera. Sempre m’ha apassionat la fotografia, encara que no he tingut mai cap càmera bona he intentat aprendre tot el possible amb algunes d’amics. Vaig decidir finalment estudiar periodisme perquè crec que és una forma d’ajudar a la gent, o bé mostrant el que està passant en altres llocs, o per a que altres parts del món sàpiguen el que els passa.

Vaig decidir finalment estudiar periodisme perquè crec que és una forma d’ajudar a la gent.

 01

En el Real Jardín Botánico.

 

Per què vas escollir Madrid?

Vaig escollir Madrid, perquè és on està tot, és a dir, estan la major part de les empreses d’informació importats de televisió, ràdio i de premsa. També vaig estar pensant anar a Barcelona, perquè també hi ha prous medis de comunicació.

Crec que estudiar en Madrid i a la universitat en la que estic, em servirà per a un futur, i per a poder fer les pràctiques en llocs de més rellevància. També, estic visitant molts llocs, que si no estiguera ací no crec que poguera tindre l’oportunitat. Vaig estar a Arco, he estat en pre-estrenos de pel·lícules espanyoles que fan a la facultat i també he anat a programes de televisió i de ràdio.

Crec que estudiar en Madrid i a la universitat en la que estic, em servirà per a un futur, i per a poder fer les pràctiques en llocs de més rellevància.

 

Com definiries Madrid i la seua gent?

La veritat és que prefereix molt més viure en un poblet, he d’agafar el transport públic per anar a qualsevol lloc, i em dóna la sensació de que ningú presta atenció al seu voltant. Trobe a faltar saludar a tothom pel carrer, ací la gent no mira a ningú i al principi em pareixia molt estrany.

Encara que, hi ha molta diversitat i he conegut a gent molt interessant.

Trobe a faltar saludar a tothom pel carrer, ací la gent no mira a ningú i al principi em pareixia molt estrany.

 02

Quan la meua mare em va visitar, vam anar al Templo de Debod. 

 

La teua vida d’estudiant és tal i com la imaginaves el passat any?

La veritat és que no, esperava una vida universitària més com les pel·lícules americanes, supose que com tots, eixir de festa a totes hores i fer amics al segon. Però al principi no coneixia a molta gent i fins que no vam fer més amistats el grupet d’amics de classe no vam eixir tant, ja que la majoria són de Madrid i tenen els seus amic de sempre. Per altra part estudiar sí que és com m’ho imaginava, fins i tot més difícil i dur en algunes assignatures, encara que en altres he fet pràctiques, com per exemple, un programa de ràdio que vam fer i va ser molt divertit.

Esperava una vida universitària més com les pel·lícules americanes, supose que com tots, eixir de festa a totes hores i fer amics al segon.

 

Penses estudiar tot el grau a Madrid o t’agradaria canviar de lloc?

No m’importaria fer tot el grau ací, però m’agradaria eixir a altres llocs, tant per Espanya com per Europa, per a seguir estudiant el grau.

No m’importaria fer tot el grau ací, però m’agradaria eixir a altres llocs.

 03

En el Palacio de Cristal.

 

Com veus el teu futur laboral?

Crec que el veig com tots els estudiants d’ara. Les possibilitats que veig són a l’estranger i en les ciutats més importants, com Madrid o Barcelona. Encara que, el que més m’agradaria seria ser freelance.

M’agradaria fer fotoperiodisme de conflictes bèl·lics en un futur, per a mesclar la fotografia i poder ajudar a la gent que viu en un país en conflicte i que la resta del món ho conega. Com he dit abans m’agrada molt la fotografia i un dels meus treballs somiats és fer fotografies pel meu compte, tant de conflictes com de naturalesa i vendre-les després a empreses comunicatives. Però pense que és una meta molt llunyana i que abans he de passar per mil treballs més per a poder viure d’un treball independent.

Les possibilitats que veig són a l’estranger i en les ciutats més importants, com Madrid o Barcelona.

 04

Amb alguns dels meus amics una de les primeres voltes que eixíem de festa.

 

Pel que fa a la teua vida diària, trobes a faltar alguna cosa de Biar?

Trobe a faltar moltíssimes coses, més ara que al principi, supose que abans era més novetat tot l’entorn d’ací. Tinc moltes ganes de veure a la meua família i als amics, i admet que quan torne a Biar i veig el castell de lluny també m’alegre i ja trobe a faltar la tranquil·litat del poble.

Trobe a faltar moltíssimes coses, més ara que al principi, supose que abans era més novetat tot l’entorn d’ací.

 05

Amb alguns dels amics de la universitat.

 

Quines són les avantatges d’estudiar a Madrid? I les desavantatges?

Els avantatges com he dit abans crec que són les grans oportunitats que hi ha ací perquè la majoria de medis estan ací, però deixant a banda això, coneixes moltíssima gent i hi ha un fum de projectes nous que sobretot publiciten a la universitat que es donen l’avantatge de descobrir nous temes interessants que pots adaptar a les coses que estàs estudiant.

Desavantatges en realitat no trobe cap, en qualsevol lloc és millor estudiar uns graus que altres, però crec que per a estudiar periodisme és un bon lloc per totes les oportunitats que es presenten.

 Crec que per a estudiar periodisme és un bon lloc per totes les oportunitats que es presenten.

 06

En el mirador de Moncloa.

 

Respon breument en relació a la teua estància a Madrid.

Un lloc: Real Jardín Botánico, he anat moltes vegades este any i no em canse.

Una de les primeres sensacions: La soledat en un lloc amb tanta gent.

Allò imprescindible: La targeta de transport sense dubte, pots tindre qualsevol cosa però els viatges il·limitats són necessaris per a conèixer Madrid.

07

Gravant el programa de ràdio per a una pràctica de classe.

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).