• Inici
  • Esports
  • La biaruda Ana Camarasa participa amb la Selecció espanyola en el Campionat d'Europa de Sprint

La biaruda Ana Camarasa participa amb la Selecció espanyola en el Campionat d'Europa de Sprint

| Eduard Garcia Molina | Esports
La biaruda Ana Camarasa participa amb la Selecció espanyola en el Campionat d'Europa de Sprint

A mitjans d'abril i gràcies a unes proves de selecció, l'esportista biaruda es va poder incorporar a la Selecció espanyola que competia en el Campionat europeu d'Orientació, en la modalitat sprint, carreres curtes molt ràpides per dins de poblacions, tot i que pot ser també pel bosc.

Per classificació pròpia hi havia dues places en cada selecció i per a dones i homes, tot i que la tercera plaça es podia triar per la selecció tècnica de cada combinat estatal. Les proves classificatòries se celebraren a la ciutat valenciana de Requena, on calia afrontar un total de tres proves, l'esportista del Club Esportiu Colivenc va quedar segona classificada juntament amb una altra esportista madrilenya. La direcció tècnica va incorporar una altra esportista de Lleó per conformar la Selecció espanyola, juntament amb altres tres xics. 

El 8 de maig l'esportista biaruda juntament amb les seues companyes va volar fins a Suïssa, concretament a Ginebra, on se va celebrar l'europeu. El dia següent les esportistes de la Selecció estatal van tindre l'oportunitat de participar en un campionat local per entrar en contacte amb el terreny i els mapes a Suïssa, ja que no totes les esportistes havien competit mai al país competint amb algunes de les millors esportistes en orientació a nivell del món.

092

Ana Camarasa amb els membres de la Selecció espanyola

El 13 de maig va començar l'europeu d'orientació, les esportistes afrontaven tres carreres diferenciades: pel que fa al relleu mixte -dos xiques i dos xics- la representant biaruda no va participar, i Espanya va quedar la 15ª classificada, pel que fa a la classificatòria cap membre de la selecció ni femenina ni masculina va aconseguir passar de ronda, tot i deixar bones sensacions. Finalment en la modalitat d'sprint Ana Camarasa va quedar a quasi un minut de la final, mentre que la seua companya de selecció Marina García va quedar a 22' i María Prieto va ser qui més prop va quedar de la final, a 9'. Pel que fa a la categoria masculina també es va tindre una bona actuació. Les esportistes van afrontar un terreny amb molt poc de desnivell i on es van haver de moure molt ràpid.

Valoració positiva per part d'Ana

Camarasa valora de forma positiva la participació en l'europeu -on van participar 100 xiques i 120 xics-, afirmant que s'ha intentat, tot i que allà s'ha pogut compatir en un terreny que no estan habituades, així com la forma de les construccions. "Es va gaudir i es va competir" en paraules d'Ana per a Biar Digital. Tot aprofitant l'experiència per fer turisme i saber a quin nivell es troba la jove esportista biaruda.

La mirada posada en el Mundial

A hores d'ara, Ana mira cap al mundial que se celebrarà en juliol en la República Txeca, val a dir que en dues setmanes afronta les proves classificatòries, on s'afrontarà la competició en una zona de bosc.

L'article té 41 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).