Satisfacció en l'organització del Campionat Autonòmic d'Orientació celebrat a Biar tot i tindre una menor participació

| Eduard Garcia Molina | Esports
Satisfacció en l'organització del Campionat Autonòmic d'Orientació celebrat a Biar tot i tindre una menor participació

Per a diumenge 4 d'octubre estava prevista la celebració del Campionat Autonòmic d'Orientació a la Serra de Biar, tot i això es va haver d'ajornar al diumenge següent, l'11.

01

El motiu del canvi segons ens explica Ana Camarasa, membre del Club Esportiu Colivenc -organitzador de la prova-, va ser la declaració d'alerta 3 de risc d'incendi el dia anterior a la prova, fet que no possibilita realitzar cap prova a la muntanya.

Segons Camarasa, després de tindre els permisos realitzats amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Biar, i posar-ho en coneixement del Club de caça, es va poder donar forma a esta 2ª prova del recorregut, competició puntuable en el rànking autonòmic i de fet se celebrava el Campionat autonòmic de la prova llarga al nostre municipi. Val a dir que les proves són tres en total: llarga, mitja i esprint.

Val a dir que el recorregut amb una llargària de 8'5 Km per a la categoria d'elit en els homes, i 7'2 Km per a les dones es podia recòrrer aproximadament en una hora. Prova que pel que fa a la categoria sénior va tindre en les dones com a campionat a la xeca Valerie Kamererova (58'43"), del Ech Republic TK Stadion Novy i pel que fa als homes a Héctor Pont Sanchis (54'19") del club Universitat d'Alacant. Resultats.

IMG 8287

Totes les mesures sanitàries

Com no podia ser d'altra manera i tot i la preocupació de les administracions en este tipus d'esdeveniments, per part del Club Esportiu es van procurar totes les mesures marcades per les Autoritats Sanitàries per evitar possibles contagis: distància de seguretat en els aparcaments, senyalitzacions, dos punts d'eixida per realitzar la prova i temps suficient entre les eixides dels competidors i competidores, presa de temperatura, evitar que es tocaren objectes amb les mans, desinfecció de les mans també...

Com és natural la situació sanitària no va permetre l'entrega de premis a les guanyadores i guanyadors, així com que els esportistes havien de deixar l'entorn de la prova amb els seus vehicles una vegada finalitzada la prova, requisits que van ser vigilats per les persones encarregades d'organització i que va ser agrait per les persones que van competir en la prova. Competició en la qual i per raons naturals, no podien participar els membres del Club Esportiu Colivenc, posat que coneixen l'entorn i el recorregut.

IMG 8109

Una prova per a tots els públics

Segons ens explica la biaruda Ana Camarasa, este tipus de prova són per a totes les edats, ja que es procura una prova per als xiquets i xiquetes -menors de 18 anys- amb un recorregut prop dels camins i amb una dificultat adaptada. "Procurem que puguen fer la prova i no es perden, perquè si venen a la primera i ja es perden no voldran repetir i no tornaran", segons Camarasa. De fet la participació dins del club es abraça des de xiquets i xiquetes que participen amb 7 anys amb els seus pares i mares, fins a persones de 80 anys, tot i això no hi ha edat mínima ni màxima per participar-hi, cada persona s'inscriu en una o altra categoria d'acord a l'edat.

IMG 8310

Satisfacció per part de l'organització

Per la seua banda, Ana ha expressat en nom de l'organització la seua satisfacció per transcurs de la prova realitzada al nostre municipi. També tenint en compte que moltes s'estan cancel·lant -hi ha unes 10 en el rànking autonòmic de gener a desembre- a conseqüència de la situació sanitària provocada pel coronavirus. "De fet el cap de setmana que es va declarar l'Estat d'Alarma s'havia de celebrar a Xixona el Campionat Autonòmic d'esprint", recorda l'esportista. En definitiva va mostrar la seua satisfacció pel respecte al protocol sanitari i el desenvolupament del Campionat tot i tindre una menor participació per les condicions sanitàries.

IMG 8101

El Campionat d'Espanya al desembre

Aprofitant el pont de la Constitució al mes de desembre, la comunitat autònoma d'Extremadura acollirà el Campionat d'Espanya d'orientació on participarà Ana Camarasa i el Club Esportiu Colivenc. Camarasa participarà també en la modalitat rogainer, un tipus de prova on has de recòrrer un total de 50 valises -per posar un exemple-, sent una disciplina que sempre va des de parelles fins a grups de cinc persones, ajudant-te d'un mapa per trobar-les com es realitza en orientació. El temps màxim per realitzar la prova són set hores, i com és normal s'ha d'intentar realitzar la prova en el menor temps possible, tot i que si es sobrepassa el límit de set hores hi ha una penalització.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 6 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).