El vot del poble decidirà els guanyadors i guanyadores de la I Gala de l'Esport de Biar

| Eduard Garcia Molina | Esports

El pròxim 12 d'octubre, la Casa de Cultura acollirà la I Gala de l'Esport Biar 2018, on es donaran a conéixer els guanyadores i guanyadores que a través del vot popular es recabaran durant el termini regulat per la Regidoria d'Esports, un esdeveniment inèdit a Biar impulsat per la mateixa regidoria en col·laboració amb els clubs esportius locals.

Per a votar, des de la Regidoria d'Esports s'ha habilitat un formulari a través d'Internet on cal donar unes dades bàsiques i seleccionar les opcions preferides, es podrà fer del 23 de juliol al 12 d'agost, i com és natural sols es permet un vot per veí o veïna, així com cal tindre en compte que els vots no es podran duplicar ni seleccionar més d'una opció en cada categoria.

En els següents enllaços trobareu tota la informació sobre les candidatures i on poder votar:

Informació sobre les candidatures | Formulari per votar

Diverses són les categories que es presenten, a continuació s'ofereixen els participants:

Concretament per la categoria del millor Club esportiu o associació se'n presenten quatre candidatures: el Club de Pàdel de Biar, el Club de Patinatge 'Vila de Biar', el Club Deportivo Biarense i el Club de Colimbicultura 'La Amistad'.

Candidats al millor entrenador

Pel que fa als candidats a millor entrenador també en són quatre: Mateo Castelló Mataix, entrenador de nivell II, vinculat al club durant més de 30 anys i qui en l'actualitat porta la coordinació de l'escola de futbol base i és component del grup coordinador, també Vicente Martínez de la Asunción, entrenador de futbol a nivell nacional de Grau Superior, qui exerceix com a entranador en el Biarense des de 1993, qui compta en el seu palmarés amb diversos ascensos, l'últim el de l'equip juvenil del CD Biarense en la temporada 2016-17.

En la categoria dels entrenadors també trobem l'entrenador del Club de Bàsquet Biar José María Chinchilla, qui compta al seu palmarés amb diversos títols provincials i és referent del bàsquet local, dedicant-se estos últims anys als més menuts i sent el resurgir del club amb la creació dels equips en les categories de benjamí, aleví i infantil.

El quart entrenador que trobem que es presenta en esta categoria és el veí Juan Emilio Guill Valdés, graduat en Educació Primària en l'especialitat d'Educació Física per la Universitat de Castella-La Manxa, durant la seua vida provessional s'ha dedicat com a entrenador i monitor de l'ensenyament esportiu en diferents esports, impartint també amb la Regidoria d'Esports en diferents disciplines, donant també classes de pàdel, natació, futbol...

Finalment, l'única dona que trobem com a candidata és l'entrenadora del Club de Patinatge 'Vila de Biar' Náyade Lajara, qui va començar en les escoles municipals d'Alacant en 2003, passant per diversos clubs de Villena i Biar, on va començar en 2007 en el Club de Patinatge, on va començar amb 12 patinadores per a quatriplicar este número, comptant amb els èxits que formen part dels campionats d'Espanya de sols dansa, dos quarts llocs entre ells, i una quarta posició en l'Open Internacional de Hettange, també és membre del Comité Tècnic de la CV.

Candidats al millor equip

Pel que fa als dos candidats al millor equip els trobem els dos en el CD Biarense, per una banda el Juvenil de Futbol pel seu ascens a 1ª regional la temporada 2016-17, de fet esta temporada han aconseguit la permanència sense problemes. Equip entrenat per Vicente Martínez de la Asunción i Pau Valdés Colomina com a preparador físic.

L'altre equip candiat són les xicones de l'equip de Cadet femení de voleibol, que en maig es classificaren per a disputar la fase eliminatòria de l'ascens a categoria preferent. Un equip entrenat per Estela Bellod i Laura Mollà.

Candidats al millor esportista promesa

Fins als 18 anys en esta categoria són els xics i xiques que es presenten, concretament Alba Satorres Luna, de 15 anys, qui forma part del CD Biarense, concretament en la categoria cadet del seu equip de voleibol.

També trobem en la disciplina d'atletisme a Nuria Valdés Castelló, de 17 anys.

Des del món del patinatge la candidata és Tania Vidal Sánchez, qui forma part del Club de Patinatge.

I finalment l'alteta Clara Vidal Sánchez.

Candidats al millor esportista sénior

Els majors i les majors de 18 anys també tenen el seu lloc entre les candidatures, concretament la campiona d'Espanya d'universitats en futbol sala Ángela Palazón Conca, també la campiona en orientació Ana Camarasa Pérez, del Club Esportiu Colivenc, la patinadora Bárbara Sánchez Pomares o el també campió d'orientació Cristóbal Camarasa Pérez.

Candidats a l'activitat més innovadora i/o consolidada

Finalment el Torneig de pàdel benèfic que organitza el Club de Pàdel Biar, el tobogan aquàtic organitzat pel CD Biarense, el Torneig d'Estiu 3x3 que ve de la mà del Club de Bàsquet de Biar, el Reconco Trail organitzata pel Club de Futbol Sala i la Setmana Esportiva i XII Hores del Col·legi que s'organitza anualment pel CP Mare de Déu de Gràcia, l'AMPA i la Regidoria d'Esports són les candidatures presentades de la categoria de l'activitat més innovadora i/o consolidada de l'esport biarut.

(Este article d'opinió que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 15 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).