• Inici
  • Cultura
  • El premi 9 d'octubre Pedro Gimeno convida a participar activament en la cultura local

El premi 9 d'octubre Pedro Gimeno convida a participar activament en la cultura local

| Ajuntament de Biar | Cultura
El premi 9 d'octubre Pedro Gimeno convida a participar activament en la cultura local

Fotografia: Ajuntament de Biar

L'alcaldessa, Magdalena Martínez, destaca la importància de Biar en la cultura, tradició i història de la Comunitat Valenciana

NP. 11/10 / 2021. Biar ha celebrat la festivitat de la Comunitat Valenciana amb un acte institucional, en el qual s'ha atorgat el premi 9 d'Octubre a Pedro Gimeno per la seua aportació a la cultura local. L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha entregat el guardó a Gimeno i els reconeixements al Grup de Cors i Danses pel seu 50 aniversari i a la comparsa d'Estudiants per cedir la seua “maset” per a les vacunacions massives.

Després de recollir el plat de ceràmica commemoratiu, Gimeno ha relatat com va començar en el món de teatre amateur al mateix temps que ha contat diverses anècdotes, que han posat la nota d'humor a l'acte. Així mateix ha compartit el guardó amb la seua dona Librada Martínez.

177

L'impulsor del grup de Teatre Vico i president del Moviment de Pintura Biarense ha convidat als veïns de Biar a participar de manera activa en les activitats i grups culturals de la població.

En el capítol de reconeixements, Carmen Molina ha recollit el premi dedicat al Grup de Cors i Danses de Biar pel seu 50 aniversari. La integrant d'aquest col·lectiu va donar les gràcies i va fer partícip de la concessió a tots els que, en alguna ocasió, han ballat o cantat el “U de Biar”. D'altra banda, el president de la comparsa d'Estudiants, Ximo Muñoz, ha agraït en nom dels socis aquest privilegi. També va insistir en la solidaritat de les comparses de Biar, que han col·laborat amb el que se'ls ha demanat en el temps de la pandèmia.

Donants de Sang

En l'acte, el president de la Junta Local de Donants de Sang, José Luis Pérez, ha entregat a Diego Albero el certificat de Gran Donant de Sang, cosa que significa que ha realitzat més de 75 donacions. Així mateix li va atorgar el Mèrit Nacional en la Donació de Sang a Juan Pérez.

178

El president ha destacat la gran solidaritat de Biar al ser una de les poblacions amb un major nombre de donacions. De fet, anualment,es realitzen 400 donacions que són capaces de salvar unes 1.300 vides.

L'acte ha finalitzat amb unes paraules de l'alcaldessa, que ha remarcat que “hui celebrem els nostres orígens, la nostra cultura”. “Biar va tindre un paper important en la història de la Comunitat Valenciana”, ha insistit. Al mateix temps, ha destacat la labor de cadascun dels premiats.

A més, Martínez ha indicat que “veiem la llum al final de túnel” en el tema de la pandèmia i ha demanat “una mica de paciència perquè encara no ha acabat”.

L'article té 393 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).