• Inici
  • Cultura
  • Biar concedeix el premi 9 d’Octubre a Pedro Gimeno pel seu impuls a les arts escèniques i teatrals

Biar concedeix el premi 9 d’Octubre a Pedro Gimeno pel seu impuls a les arts escèniques i teatrals

| Ajuntament de Biar | Cultura
Biar concedeix el premi 9 d’Octubre a Pedro Gimeno pel seu impuls a les arts escèniques i teatrals

L'Ajuntament organitza un programa d'actes culturals i esportius per a celebrar la festivitat de la Comunitat Valenciana

NP. 06/10/2021. El premi 9 d’Octubre que atorga l'Ajuntament de Biar és, en 2021, per a Pedro Gimeno. El biarut rebrà el guardó en l'acte institucional de la festivitat de la Comunitat Valenciana. Gimeno és l'impulsor de dues associacions culturals de gran rellevància en el municipi com són el Grup Teatre Vico i el Moviment de Pintura Biarense.

El Grup de Teatre VICO, que en els seus inicis estava especialitzat en sainets valencians, en els últims anys representa tant obres i adaptacions pròpies com a textos més clàssics. A més de la seua aposta per mantindre la tradició teatral a Biar també és fundador i president del Moviment de Pintura Biarense, un grup de pintors aficionats de Biar, que feien exposicions col·lectives des de 1992 i es van associar l'any 1997.

En el mateix esdeveniment es reconeixerà la labor dels donants de sang, en concret a Juan Pérez Mollá a qui se li ha distingit amb el Mèrit Nacional a la donació altruista de sang a Espanya i a Diego Albero Hernández, que ha rebut la distinció de Gran Donant.

Així mateix, se li entregarà un reconeixement al Grup de Cors i Danses de Biar, que compleix en 2021, el seu 50 aniversari i un altre, a la Comparsa Estudiants per la cessió del maset per a les vacunacions.

174

Programa d'actes

Biar inicia els actes de la festivitat del 9 d’octubre amb el lliurament dels premis de dibuix del col·legi Mare de Déu de Gràcia. Serà a les 18.00 hores a la Casa de Cultura. Una hora després, està prevista la representació teatral infantil “Rapunzel el musical” a càrrec de Mundo Imaginarius.

El dissabte 9 d'octubre el calinx i la petanca tornen a la Plaça del Convent. Les proves esportives tradicionals marquen, a les 9.30 hores, l'inici del dia de festa. L'acte central se celebrarà en la sala d'actes de la Casa de Cultura a les 12.00 hores.

La programació cultural d'aquesta festivitat finalitza amb un concert de música valenciana a càrrec de la soprano biaruda Teresa Albero, Vicente Berbegal i Francisco Cholbi. El comiat serà el tret de focs artificials.

175

L'article té 298 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).