• Inici
  • Cultura
  • "El gigante Moma", un llibre inspirat a Biar

"El gigante Moma", un llibre inspirat a Biar

| Eduard Garcia Molina | Cultura
"El gigante Moma", un llibre inspirat a Biar

"El Gigante Moma" és una obra literària per a xiquets i xiquetes de Marina Barbero Richart, obra per a la qual el Moviment de Pintura Biarense ha participat.

El passat mes de maig, des de Biar Digital es publicava el treball de deu xiquets i xiquetes que estaven participant amb les il·lustracions per a un llibre que s'inspirava a Biar, l'obra ha vist la llum i des d'ahir ja es pot trobar en les papereries-llibreries de Biar.

L'autora, Marina Barbero Richart, ha volgut comptar en el seu llibre amb il·lustracions dels xiquets i xiquetes de Biar -Lía, Vanesa, Julia, Aitana, Elena, Aitor, Vida, Nuria, Cayetana i Daniel- i després de contactar amb la família del poble, es va informar de que fa anys que a Biar funciona una entitat lligada a la cultura i l'art de la pintura com és el Moviment de Pintura Biarense.

Després de contactar amb el Mestre, Ginés Conca Berenguer, els xiquets i xiquetes de diferents edats es van posar mans a l'obra i durant unes setmanes van elaborar els dibuixos tot just abans de començar el confinament degut a la pandèmia de la malaltia del coronavirus. Els dibuixos dels xicotets i les xicotetes artistes es van elaborar en hores de classe, ja que com s'ha indicat els xiquets i xiquetes formen part del Moviment de Pintura Biarense.

El gigante Moma

El llibre infantil narra la història de l'arribada a Biar dels germans Pi i Pa per passar l'estiu en casa del iaio i la iaia. Com als menors els agraden molt els contes, el seu iaio els relata la llegenda de Moma, el joguet gegant que va ser capaç d'unir per a sempre als pobles de Biar i Vila. "Un preciós llibre de valors que els encantarà a tots els biaruts i biarudes", segons l'autora.

Estima cap al poble de Biar

Posat que l'autora de l'obra viu a Alemanya, el contacte ha hagut de ser telefònic o a través de programes de missatgeria instantània, un fet que no ha impedit que quede molt contenta pels dibuixos dels xiquets i xiquetes, tant ella com l'editorial espanyola que ha editat el conte: Badidi-bú. Segons Barbero Biar és un lloc molt important per a ella, i des de ben xicoteta va sentir l'estima cap al poble que el seu iaio i la seua iaia li van transmetre, també per la seua gent, la seua muntanya i els seus voltants.

Per part de Marina Barbero Richart s'ha volgut agrair la col·laboració del Moviment de Pintura Biarense, tot esperant que siga un llibre molt especial, i no només per a les persones vinculades a l'entitat, sinó per a tot el poble de Biar.

Marina Barbero Richart

Actualment viu a Alemanya on imparteix classes d'espanyol a xiquets/es, joves i adults. El seu mètode d'ensenyament de l'espanyol a xiquets i xiquetes bilingües es basa en contes, així com és la creadora del web MundodES.

Títol: "El gigante Moma"

Autora: Marina Barbero

Editorial: Badidi-bú

ISBN: 978-84-18499-18-0

Tapa dura

Preu: 13'95 €

L'article té 39 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).