• Inici
  • Cultura
  • "Un crimen otoñal", l'última novel·la de l'escriptor biarut José Payá Beltrán

"Un crimen otoñal", l'última novel·la de l'escriptor biarut José Payá Beltrán

| Eduard Garcia Molina | Cultura
"Un crimen otoñal", l'última novel·la de l'escriptor biarut José Payá Beltrán

Novament l'editorial Grupo Tierra Trivium ha confiat en l'escriptor biarut José Payá Beltrán per publicar la seua última novel·la, Un crimen otoñalL'autor ha volgut agrair "la valentia" de l'editorial madrilenya a l'igual que amb Identidad, per publicar una proposta "com a mínim estranya, diferent i atractiva", o almenys això espera l'autor respecte a este últim adjectiu.

Segons Payá este llibre tanca el projecte que va començar fa qusasi una dècada va començar amb Puzle de sangre i que després va continuar amb Identidad: una reflexió sobre la identitat de l'ésser humà i del narrador. Tot i que puga semblar el contrari és la seua obra personal i autobiogràfica, segons l'autor.

L'obra correspon a la col·lecció Sangre y Tinta, llançat fa escassos quatre dies, té unes dimensions de 140x210 mm + solapes, un total de 242 pàgines i està enquadernat en rústica i tapa blana. El llibre ja es pot trobar al preu de 18 € en les papereries-llibreries de Biar.

Sinopsi081

S. S. Van Dine va ser el pseudònim sota el qual es va amagar l'escriptor i crític estatunidenc.

«No costa rememorar a Wright a la seua habitació de l'Hotel Belleclaire, envoltat de fum de tabac, escrivint esporàdics articles de cinema i art per a poder guanyar-se la vida i enviar uns miserables dòlars a la seua i filla (o invertir-los en opi o en alguna dona de moral lleugera). Ho contemple assegut davant un escriptori abarrotat de llibres oberts i revistes escampades pel sòl, amb els ulls enrogits per la febre i la frustració, recordant les paraules de l'editor Huebsch en comentar-li el fracàs del seu últim llibre, sentint l'amargor de la ràbia trepant per les seues cames, pensant a recórrer el Village a la caça d'alguna dosi de marihuana que li faça oblidar tota una vida on l'èxit ha sigut tan efímer com irreal.

I llavors algú toca a la porta».

La nova proposta de José Payá segueix l'estela de l'anterior Identidady recollint el testimoni deixat per Puzle de sangre (escrita amb Mario Martínez i publicada en 2012).

La troballa fortuïta d'una obra que es pensava inexistent; l'assassinat en la seua mansió d'un dels homes més poderosos d'Amèrica del Nord; una edició crítica que va més enllà de la mera erudició; una declaració d'amor a la literatura; una malifeta que no deixa indiferents als qui la pateixen; un reposos per la història de la novel·la de misteri; un crim perfecte que va esdevindre en una xapussa; un joc d'enigmes i d'espills on més enllà dels personatges es juga amb els lectors… En fi, un nou tour de force d'un autor, que sense escarafalls, fuig de l'ortodòxia i sorprén amb cada nou projecte.

Si Identidad el va sorprendre, aquest crim tardorenc li deixarà sense parla…

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).